Årshoroskopet för 2019 utlovar ett spännande år! Så hur går det då med hälsan, karriären och kärleken? Astrologen Tor Tolander vet vad som väntar för ditt stjärntecken!

Horoskop för dig som är född 21/3–19/4:

Väduren

DITT 2019: Ett bra och omväxlande år väntar – och du känner hela tiden att du har mer att ge. Enda faran är att du tar på dig mer än du klarar, men det löser du med smarta prioriteringar. Uthållighetsträning och en bra kost ger dig också extra energi för fler satsningar.

HÄLSA & TRÄNING: 2019 blir ett bra hälsoår, en rivstart direkt efter helgerna är perfekt för att komma igång. Hela vintern passar för stora satsningar eftersom du kan räkna med att få vara mycket frisk. Styrka och kondition är bra att fokusera på under vintern – medan du från april har ovanligt lätt att lära nytt. Tekniksporter, där framgången sitter i detaljerna, lyfter och ger lustkickar. När det gäller dina matvanor, tänk inte kalorimängd utan näringsbalans.

ARBETE: Fokus ligger på växande och lärande. Direkt efter påsk kommer nya projekt att gå oväntat bra och gör att du syns. Efter sommaren lockar miljöombyten. Vill du byta jobb och se nya horisonter är augusti en bra start och lyftet håller i sig hela hösten.

VÄNNER & FAMILJ: Familjelivet flyter på bra utan större konflikter eller motgångar. Juni är som gjord för hemmaprojekt och stora upplevelseresor. Juli passar dig som vill njuta lugnt med dina närmaste. Bästa tiden med vänner hittar du under arbetsveckorna, då roliga infall ger glädje.

KÄRLEK: Inte ett stort passionsår, men det finns massor av flirtiga möjligheter. För dig med partner är gemensamma upplevelser, gärna i naturen eller under resor, en vinnare. Letar du efter kärleken är maj hetast med goda chanser att hitta en partner. Resten av året lovar mer än det levererar.

LIVSBALANS: Prioriteringar är nyckeln och du behöver hitta en balans mellan inre och yttre upplevelser. 3-1 är nyckeln; ta ett upplevelsepass för varje tre träningspass. Det kan vara allt från en ledig stund med en bok, en kulturupplevelse eller en kväll med vännerna på stan.

ASTROLOGENS TIPS: Kombinera träning och sinnesro. Bra exempel är yoga, simning eller kampsport.

DINA POWERDAGAR: 5/1, 16/4, 29/4, 14/8, 7/10 och 12/12

Läs också: Det här säger dina drömmar om dig!

Horoskop för dig som är född 20/4–20/5:

Oxen

DITT 2019: Ett bra första kvartal ger ett år av växande och utveckling. Börja med en inventering av var du står och vad du vill. Pröva nytt och hitta inspiration fram till mitten av februari, gör dina val därefter. Självförtroende ger stabilitet. Tro på dina val – och stå fast vid dem även när det är motigt.

HÄLSA & TRÄNING: Du har en bra grundhälsa, men de få gånger du blir sjuk behöver du ta väl hand om dig. Att missa en dags träning eller två är en investering i dig själv, som gör dig starkare och mer välmotiverad för övrigt. Träningslyftet kommer i mars, och konditionsträning är det som ger mest i år. Att pusha dig själv med tidsmål funkar bra, och tävlingar eller andra utmaningar skärper dig ytterligare. Efter en lite lugnare sommar når du en formtopp i september.

ARBETE: Du är otroligt bra på att få saker gjorda, ibland hindrar det dig från att utveckla din kreativitet. Höj blicken lite i år: Låt fantasin flöda, testa nya vägar – det ger arbetet nya dimensioner. Att ta mer ansvar och leda andra är också bra sätt att utvecklas i år.

VÄNNER & FAMILJ: Traditioner och gemensamma upplevelser bygger sammanhållning. Planera helger, högtider och semestrar tillsammans för maximalt nöje. Vänner och vänskap växer på samma sätt, var aktiv och ordna tillställningar. Allt du tar initiativet till blir strålande roligt.

KÄRLEK: En romantisk senvår och tidig sommar väntar. Med början den 20:e maj tar kärlekslivet ordentlig fart. För dig som är singel finns störst relationschanser före midsommar, medan du som är i ett förhållande har kärlekstoppen från midsommar och framåt. December ger en nytändning för alla.

LIVSBALANS: Sträck ditt sinne och ta in nya intryck. Vardagslivet ger trygghet och tillfredsställelse, men växandet kräver mer. Kurser i kreativa ämnen som teater, konst eller skrivande lyfter dig. Även hemmasatsningar på nya recept och måltidsvanor ger ett lyft.

ASTROLOGENS TIPS: Bryt av rutinerna och följ dina impulser oftare. Våga bryta invanda mönster.

DINA POWERDAGAR: 3/3, 7/4, 21/5, 29/5, 19/6, 4/9 och 14/12

Läs också: Förverkliga din dröm med en visions-tavla

Horoskop för dig som är född 21/5–21/6:

Tvillingarna

DITT 2019: Det blir många överraskningar och oväntade vändningar. Mestadels roligt – men det gör också att många av dina planer inte går som du trott. Oftast handlar förändringarna om fritiden, till viss del arbetet. Du är bra på att hantera det oväntade och har stor hjälp av ditt breda, sociala nätverk.

HÄLSA & TRÄNING: Kontinuitet är det du får kämpa mest med under året. Med många tvära kast blir vardagsträningen viktigare än vanligt. Kan du cykla eller springa till jobbet är det ett plus, hinner du med ett pass mellan jobb och hemliv bör du ta chansen. I övrigt funkar intensiva pass bäst och gärna lagsporter som handboll eller basket. Hälsoåret 2019 är bra, och det bästa lyftet får du med bättre matvanor. Ett utvecklande år då du är i bättre form vid dess slut än du är nu.

ARBETE: Knyt kontakter och bygg vidare på dina nätverk. Det här är året då du lägger grunden till din framtida karriär, men det stora lyftet kommer inte förrän nästa eller nästnästa år. Du lär dig nytt när du jobbar med andra, och lockar fram det bästa ur dina kollegor då du leder arbetet.

VÄNNER & FAMILJ: Låt dina nära styra vad ni gör och vart ni reser i år. Du hittar alltid guldkorn vad du än gör, så låt andra hålla i taktpinnen. Det blir ett i stort sätt problemfritt år för familjen, utom i november då ett jobberbjudande skapar motsättningar. En tripp med vänner i maj-juni blir fantastisk.

KÄRLEK: Det blir ett flirtigt förälskelseår med många höjdpunkter. Alla månader med 31 dagar blir heta, och allra hetast blir augusti. För dig i ett förhållande är 2019 ett bra år att ta nya steg. Planerar du äktenskap, en flytt till gemensam bostad eller tillökning är det här rätt år för dig.

LIVSBALANS: Egentid blir en stor bristvara framöver. Hitta stunder som bara är dina, helst en eftermiddag eller kväll i veckan. Det viktiga är inte vad du gör, utan att det är din tid som du bestämmer över helt själv.

ASTROLOGENS TIPS: Fokussporter motverkar stress. Skytte, fäktning eller liknande ger skärpa.

DINA POWERDAGAR: 16/1, 9/3, 3/5, 11/8, 3/10 och 27/12

Läs också: Meditation – så lär du dig steg för steg

Horoskop för dig som är född 22/6–22/7:

Kräftan

DITT 2019: Effekterna och konsekvenserna av dina val kommer direkt i år. Det gör 2019 till ett år då du kan ändra på allt du inte gillar, och dina satsningar betalar sig. Satsar du på karriären kommer du att lyckas, lägger du energi på träning och självutveckling går det bra.

HÄLSA & TRÄNING: Ta det lugnt med träningssatsningar i januari, som är din enda motiga månad med rätt stora skaderisker. Livsstilsomställningar funkar däremot bra direkt från nyår. Träningssatsningar lyfter från början av mars. Lagsport eller gruppträning ger allra mest, sällskap peppar och ger dig extra energi. Underskatta inte behovet av återhämtning och bra kost. Tuff träning kräver fulla batterier och bra mat.

ARBETE: Det finns inga genvägar till framgång i år, så satsar du på karriären krävs fokus och tid. I gengäld märks det du gör, och du får ett ordentligt lyft. Är du däremot redan på en bra plats och vill fokusera på annat, blir det ett synnerligen lätt år.

VÄNNER & FAMILJ: Att återknyta bekantskaper blir årets tema. Dina vänner behöver dig och gamla vänskapsband djupnar. Traditioner ger en extra dimension till familjelivet, och tid med föräldrar och äldre släktingar svetsar ihop er och skapar fantastiska minnen.

KÄRLEK: Året bjuder på många romantiska stunder och flirtiga möjligheter. Kärlekstopparna kommer i april, oktober och framför allt i juli. April blir hett för alla, medan sommaren ger mest för dig i ett förhållande. Oktober är den stora förälskelsemånaden, som gjord för dejting och nya möten.

LIVSBALANS: Tro på dig själv! Växande och utveckling väntar, men det kräver att du tar chanserna när de kommer. Tro på dina val och håll fast vid dem med tålamod. Det du lyckas med i år är din egen förtjänst och något du ska vara stolt över.

ASTROLOGENS TIPS: Sätt jaget i centrum. Din bästa livskompassen är den du har inom dig.

DINA POWERDAGAR: 23/3, 7/4, 21/4, 9/6, 18/7 och 11/10.

Läs också: 10 anledningar att börja yoga

Horoskop för dig som är född 23/7–22/8:

Lejonet

DITT 2019: Månen styr mer än vanligt 2019, så känslor och dagsform har större betydelse än vanligt. Med det följer att ditt humör och dina instinkter ofta kommer att spela en avgörande roll under ett roligt, omväxlande och fartfyllt år. Januari är en powermånad som gjord för stora hälsosatsningar.

HÄLSA & TRÄNING: Dagshumöret är årets utmaning. Under bra dagar är ingenting omöjligt och du kan ta dig an vad som helst. Andra dagar kan de enklaste uppgifter te sig oöverstigliga. Fasta rutiner hjälper genom tuffa stunder. När du känner att du har extra energi: kör ett extra träningspass. Under mars lönar det sig att vara extra noggrann med näringsintaget. I november går tävlingar bra, men var noga med till exempel uppvärmning, det finns också en liten skaderisk.

ARBETE: Oväntade uppgifter och större utmaningar än du förutsett väntar på jobbet. Håll koll på datum och åtaganden, små missar skapar lätt stor frustration. Lite extra tid med kollegor utanför arbetsplatsen ger gladare arbetsdagar och kommer att ge dig nya vänner.

VÄNNER & FAMILJ: Tid med vänner och familj stärker relationerna. Under det här utmanande året är familjen viktig för livsbalansen. Vardagssamvaron är det viktigaste, men en gemensam julisemester och en traditionell högtidsmånad i december ger extra krydda.

KÄRLEK: När månen är så stark som i år kommer kärlekschanserna nästan automatiskt. Flirtiga, roliga och romantiska stunder väntar varje månad. För dig i en relation är de små stunderna viktiga, medan du som letar en partner bör satsa på stora, romantiska gester.

LIVSBALANS: Lägg mer energi på det som går bra, än på det som känns tungt. Inga problem är olösliga så länge du tar dig an dem med självförtroende, om du behöver ska du inte tveka att ta hjälp av andra. Lagsport och tävlingar ger bra utlopp för överskottsenergi och ger välmående.

ASTROLOGENS TIPS: Var ärlig med vad och hur du känner mot både dig själv och andra.

DINA POWERDAGAR: 3-4/1, 23/4, 2/7, 5/8, 11/11 och 27/12.

Läs också: 11 egenskaper lyckliga människor har!

Horoskop för dig som är född 23/8–22/9:

Jungfrun

DITT 2019: En lugn start på ett bra år, som tar riktigt fart när våren kommer. Extra bra går allt som kräver samarbete, när du hjälper andra blir livet lättare också för dig. Alla månader är bra månader, och allra bäst blir hösten. Du kan räkna med oväntade jobberbjudanden i september.

HÄLSA & TRÄNING: Basträningen är viktig både för hälsan och formen, och den fungerar problemfritt hela året. Pröva gärna nya saker under det första halvåret, hitta det du verkligen vill satsa på – för att sedan satsa hårt efter sommaren. September är en supermånad för nystarter, hårdsatsningar och riktigt tuffa utmaningar. Vänd upp och ner på dina förutfattade meningar om vad du klarar, för under hösten är ingenting omöjligt.

ARBETE: Du gör stora avtryck, vilket ger möjligheter till nya uppgifter och en chans att bygga upp ditt CV. Våga ta risker och ge inte upp när det är motigt, ibland tar det tid att övertyga omgivningen. Du har dessutom lätt att lära dig nya saker under våren, då alla utbildningar går oväntat lätt.

VÄNNER & FAMILJ: Periodvis kommer det att bli lite stökigt inom familjen när ni vill olika saker, speciellt under våren. Det är de stora besluten ni är oense om, och det kommer att bli känslor och inte fakta som avgör. Medla gärna, men kompromissa inte för mycket, dina planer är bra för alla.

KÄRLEK: Är du i ett förhållande? Det här är ett mycket bra år för att ta nya steg. Flytta ihop, gift dig eller förnya löften. Du har inga dåliga månader, men de största kärlekstopparna kommer under våren och sensommaren. Letar du efter en partner är det under den tiden du hittar rätt.

LIVSBALANS: När du trivs med dig själv är livet lätt. En ny garderob, en bättre diet eller mer tid på familj, kärlek eller karriär kan vara en väg dit. Så satsa på dig själv. Det är inte bara bra för dig utan, också för dina närmaste. Alla mår bra när du trivs med tillvaron.

ASTROLOGENS TIPS: Unna dig! Att du sätter dig själv i första rummet får dig att växa.>

DINA POWERDAGAR: 14/2, 9/3, 12/6, 28/8-15/9, 1/12 och 21/12.

Läs också: Så blir 2019 ditt bästa år någonsin!

Horoskop för dig som är född 23/9–22/10:

Vågen

DITT 2019: Det är dags att ta en titt på vilka långsiktiga förändringar du vill göra i ditt liv. Trots att du ofta har många människor runt dig känner du dig ensam, och det är läge att ändra på det. Ditt förhållande kommer att ta en ny vändning beroende på dina val.

HÄLSA & TRÄNING: Ta dig tid för ett rejält hälsoarbete under hela året. Träningsmål, livsstilsval och välmående är grundstenar i tillvaron, och det du påbörjar i år ger effekt under lång tid framöver. Nu börjar framtiden! Förutom basträning är rörlighet och kardioträning det som ger bäst utdelning. Du kommer inte nå ditt livs toppform i år, men om du tävlar lyckas du bättre än du räknat med. Din bästa tränings- och tävlingsmånad är november, tuffast har du i januari.

ARBETE: Du gör riktigt bra insatser i år, men får inte den uppskattning du förtjänar. Dina insatser är dock avgörande för kollegor och din avdelning. Vill du synas mer behöver du tålamod, låt dem komma till dig istället för att alltid ta initiativen.

VÄNNER & FAMILJ: Du får alla att trivas, och när du organiserar tillställningar och vardagsutflykter blir det alltid roligt. Ibland känns det dock som om du tas för given och inte får dela upplevelsen. Luta dig mer på familjen och låt dem ta det ansvaret, så att du får utrymme att njuta tillsammans med dem.

KÄRLEK: Inte ditt starkaste kärleksår, men guldkornen lyser desto starkare. Under årets första hälft är det spontana möten på jobbet och i vardagen som leder till starka känslor. Under hösten och vintern blir det hetast på planerade dejter och ute tillsammans med vänner.

LIVSBALANS: Kultur är oerhört viktigt för att du ska må bra. Musik, teater, romaner, film och TV-serier får din inre värld att växa. Nya tankar gör det lättare för dig att hitta vilken väg som är bäst för dig. Lägg tid på din själ, så kommer också din kropp må bra.

ASTROLOGENS TIPS: Motstånd är bra för dig, välj idrotter med tävlingsmoment och kamp-inslag.

DINA POWERDAGAR: 5/3, 12/4, 9/5, 18/8, 26/9 och 19/11.

Läs också: 10 yrken för dig som vill jobba med hälsa!

Horoskop för dig som är född 23/10–21/11:

Skorpionen

DITT 2019: Mycket ligger i dina egna händer det här året, och du får chansen att göra viktiga val för framtiden. Räkna inte med snabba förändringar, det som ger mest är sådant som ger utdelning på fem-tio års sikt. Uthållighet och tålamod är dina starkaste sidor i år.

HÄLSA & TRÄNING: Satsa på tyngre pass och mer muskelträning. Du tål mer belastning än vanligt och återhämtar dig fort. Styrka, intervallträning och kondition är dina säkraste kort. Vill du sätta höga mål är ”en svensk klassiker”, Vasaloppet eller liknande utmaningar bra morötter. Du som satsar på koordinationskrävande sporter får det slitigare. Tänk långsiktigt i ditt hälsoarbete. En snabb faste-diet ger inte så mycket om du vill gå ner i vikt. Men rejäla livsomställningar ger fantastiska resultat.

ARBETE: Ett bra år för dig som vill fortbilda dig och lära dig nytt. Det är också ett bra år att börja ett nytt jobb eller ta dig an nya projekt. Kan du dessutom dra nytta av din kreativitet och intuition går det ännu bättre. Dina instinkter och insikter är skarpa i år.

VÄNNER & FAMILJ: Släpp in dina närmaste och låt dem bestämma mer över er gemensamma tid. Samvaron blir roligare även för dig, när du inte behöver stå för hela planeringen. Under årets varma månader kommer nya människor in i ditt liv.KÄRLEK: Utnyttja kärlekslyftet du har under januari och februari. Har du ett förhållande är det läge för en romantisk överraskning. För dig som letar efter en partner är det läge för flirt och dejting. Senhösten är den andra heta kärlekstiden för dig, fylld med härliga romanschanser.

LIVSBALANS: Dina egna val avgör det mesta som händer i år, så se till att du trivs med de val du gör. En ny hobby som samlar tankarna och kittlar intellektet är en bra ventil. Handarbete eller en bra skrivarkurs kan ge dig nya uttryckssätt.

ASTROLOGENS TIPS: Fokus och koncentrationsträning ger bra utdelning, testa sudoku eller skytte.

DINA POWERDAGAR: 16/1, 5/2, 12/5, 17/9, 26/10, 14/11 och 3/12.

Läs också: TEST – vilket jobb passar din personlighet?

Horoskop för dig som är född 22/11–21/12:

Skytten

DITT 2019: Jupiter är i ditt tecken hela året, vilket gör 2019 till ett år av utveckling. Ju större planer, desto mer framgång och du bör tänka långsiktigt. Nya utbildningar, bostadsköp och karriärssatsningar ligger helt rätt i tiden. Nu kan du förändra ditt liv!

HÄLSA & TRÄNING: Byt riktning, satsa på något nytt eller bryt dåliga mönster. I år har du alla chanser att lyckas. Visserligen kommer du att få resultat direkt (allra tydligast om du satsar på en livsstils-omläggning), men det är de långsiktiga effekterna som verkligen kommer att löna sig. Rörlighet och teknik ger mest träningsmässigt i år, så dansklasser, segling, klättring eller kampsport är bra val. Andra lönsamma hälsosatsningar är att sluta med ovanor, i år går det oväntat lätt.

ARBETE: Det här är som sagt ett år att påbörja nya saker eller byta spår. Se var du står i ditt liv och din karriär och välj nya mål, både på kort och lång sikt – och sats på att nå dem! Utbildning eller ett nytt arbete spelar mindre roll, så länge du väljer med hjärtat.

VÄNNER & FAMILJ: Vänskap är viktigt under året, men det är inte alltid lätt att träffa nya vänner. Afterwork och resor är bästa platserna för nya bekantskaper. Familjen kommer att vara en viktig del av dina stora beslut. Låt dem vara med på din resa och lyssna på deras råd.

KÄRLEK: Kärleken går sin egen väg i år, och redan i januari blossar känslorna upp. Vare sig du blir nyförälskad eller återtänder flammor börjar året bra. Letar du efter en partner har du bra chanser att hitta rätt under året, som slutar lika hett som det börjar.

LIVSBALANS: Utveckling, nya vägval och brinnande passioner, att hitta balans blir svårt i år. Du mår bäst när du vågar satsa fullt ut, så gör det! Det enda du behöver komma ihåg är att lyssna på dina nära och kära, tillsammans med dem hittar du de lugna stunderna.

ASTROLOGENS TIPS: God mat med färg och smak! Bra mat ger en bra grund i allt du gör.

DINA POWERDAGAR: 7/1, 28/1, 17/3, 12/5, 23/11, 10/12 och 30/12.

Läs också: Det här säger din sovställning om dig!

Horoskop för dig som är född 22/12–19/1:

Stenbocken

DITT 2019: Vintern är årets förändringstid. Nu har du chansen att bryta dåliga vanor och ändra sådant du inte trivs med. Allra bäst går projekt som du startar före Alla hjärtans dag. I övrigt är detta rätt år för stora åtaganden som husköp, bröllop eller andra stora steg.

HÄLSA & TRÄNING: Du vill mer än du kommer att lyckas med i år. Det är inte fel på insatserna eller din intensitet, men resultaten låter vänta på sig. Det kommer vara frustrerande, men har du bra målsättningar och tålamod lägger du grunden för framtida framgångar, så ditt slit är värt mödan. Bättre lycka har du med hälsan och ditt inre välmående. Med Saturnus och Pluto i ditt tecken har du stor framgång med allt som skapar harmoni. Wellnesstänk gör ditt liv bättre.

ARBETE: Du är oerhört duktig på att leverera resultat, och det kommer du att lyckas med i år också. Som handledare eller mentor kommer dina kunskaper andra till nytta och det skärper dina ledaregenskaper. Du är ämnad för stordåd. Ta chansen när du får den att leda andra, det får dig att växa.

VÄNNER & FAMILJ: Familj och släktband är extra viktiga i år. Särskilt syskon och barn, om du har, står i centrum. En bra sommar med mycket kvalitetstid gör er alla gott. Vänskap, främst med gamla vänner, har bra månader i januari, september och november.

KÄRLEK: Ett utmanande kärleksår som bär med sig stora förändringar. Har du en partner ger det dig styrka när det känns som tyngst, och det växer kärleken av. Du som söker en livspartner kommer att behöva kyssa en del grodor innan du hittar rätt.

LIVSBALANS: Att göra något för andra ger dig större välmående och nya insikter. Välgörenhet, föreningsliv eller andra samhällsengagemang är bra att lägga din tid på. Du växer när du är en del av ett större sammanhang, att leda en träningsklass ger också mycket tillbaka.

ASTROLOGENS TIPS: Mer explosivitet ger en extra knuff, ta en del intensiva träningspass.

DINA POWERDAGAR: 10/1, 27/2, 3/3, 11/9, 23/10, 14/11 och 13/12.

Läs också: 8 micropauser som minskar din stress

Horoskop för dig som är född 20/1–18/2:

Vattumannen

DITT 2019: Passionen bubblar alltid under ytan och i år är inget undantag. Vintern är fylld av många fina dagar, medan våren och sommaren mer handlar om vilka val du gör. Inspirerande sällskap gör livet lättare både på jobb och fritid. Rätt umgänge gör året lätt och roligt.

HÄLSA & TRÄNING: Lagsport och bra träningspartners sporrar. Att slita på ensam fungerar, men kostar mer än det ger. Led klasser och ta större ansvar, när du får andra att ta nya steg gör det din träning roligare, ger självförtroende och sporrar dig. Hälsomässigt är det här ett bra år utan större problem. Färska kryddor och mycket grönt ger menyn ett extra lyft, gör maten roligare och ger långvariga hälsoeffekter.

ARBETE: Om du är nöjd där du är, får du ett enkelt jobbår som ger utrymme för andra satsningar. Söker du utmaningar, blir det riktigt spännande. Från maj till sommaren har du stor framgång med allt nytt, från arbetsuppgifter till nya jobb. Om du drömmer om att starta eget är det här ett strålande år att gå från tanke till handling. Det är dags att förverkliga dina drömmar.

VÄNNER & FAMILJ: Familjelivet är som mest intensivt under årets mörka månader. All tid du tar med dina närmaste då skapar nya band och ger massor tillbaka. Vänskapen spirar under sommaren och den tidiga hösten. Gör något kul och gärna lite galet med kompisgänget.

KÄRLEK: En flirtig vår inleder ett ovanligt hett kärleksår. Redan mogna relationer djupnar, medan nya växer med hjälp av lite extra romantik, som en weekend för två i april. För dig som letar, finns stor chans att hitta en livskamrat, troligen under försommaren och allra senast i september.

LIVSBALANS: Efter regn kommer solsken, och efter solsken måste det komma regn. Du är en passionerad person som ibland behöver landa för att må bra. Musik, kultur eller hantverk ger nya perspektiv, skapar utrymme för eftertanke och laddar batterierna inför nästa äventyr.

ASTROLOGENS TIPS: Du har bra människor runt dig, lyssna på dem och ta deras råd på allvar.

DINA POWERDAGAR: 31/1, 7/2, 9/3, 4/4, 21/6, 9/7 29/9 och 19/11.

Läs också: 5 citat att dra lärdom av inför nya året

Horoskop för dig som är född 19/2–20/3:

Fiskarna

DITT 2019: Viljan till förändring driver dig till många oväntade val i år. Du vet inte alltid vart de kommer att föra dig, men du kan lita på dina instinkter. Allra bäst går det med val som du gör tillsammans med din livskamrat och dina närmaste. Val som enbart rör dig själv, kommer du att få slita hårdare med.

HÄLSA & TRÄNING: Din grundhälsa är god, och du har marginaler att slarva lite med både dieter och träning utan att det kostar dig särskilt mycket. Ett större problem är att din motivation inte är på topp, så du kommer få kämpa för att förbättra dig. Ingenting är omöjligt. När framgångar kräver större insatser kan du också känna större stolthet när du lyckas. Ett annat bra tips är att ta hjälp. En PT eller en engagerad träningspartner, gärna en Skytt, ger dig extra energi.

ARBETE: Jobb och karriär är dina starkaste sidor i år. Du får många chanser under hela året att visa vad du går för, och dina framgångar syns. I år är det helt rätt att söka nya utmaningar, hoppa på svårare och mer vågade projekt och vara djärvare i löneförhandlingarna än du brukar.

VÄNNER & FAMILJ: Det är de många små stunderna som betyder mest för familjelyckan i år. En fin semesterresa är grädde på moset, men det är kvällarna tillsammans hemma som svetsar er samman. Du får chansen att återknyta kontakten med gamla vänner under våren.

KÄRLEK: Bra år för de stora stegen i livet. För romantiska singeläventyr passar april, juli och oktober. Sommaren är som gjord för resor och upplevelser med en partner. Om du vill gifta dig eller utöka familjen är månaden maj ett toppenval.

LIVSBALANS: Att ta hand om andra och få dem att må bra ger dig inspiration och nya krafter. När du känner dig som en del av något större växer du – i arbetslivet, på fritiden eller i familjen. Du är en strålande mentor, som blommar ut när du får andra att hitta sina styrkor.

ASTROLOGENS TIPS: Tro och andlighet ger dig nya pusselbitar. Inre rikedom skapar harmoni.

DINA POWERDAGAR: 17/3, 7-10/4, 7/7, 22/8, 12/9, 8/10 och 25/12.

Psst.. Årshoroskop 2020 – horoskop med fokus på kärlek, karriär och ekonomi hittar du här.

Psst! Blir det här året då du unnar dig ett lugnare liv med yoga, avslappning och bra mat?

Yoga & yinyoga – bli smidig, stark och stressfri på 10 veckor!

Yoga motverkar stress och depression, minskar värk i nacke och rygg, stärker hjärtat och gör dig smidig och stark. I den här kursen får du konkreta och användbara verktyg som hjälper dig att hitta en mer hälsosam livsstil i förenlighet med yogans filosofi. 

Pris: 799 kr