Körslaget-aktuella Andreas Weise går på gym, men inte för att få muskler. Här delar han med sig av en vanlig vecka för att gå ner i vikt med träning:

Andreas Weises träningsdagbok!

Måndag

Startade veckan med den vanliga mannagrynsgröten, ett par löskokta ägg med kaviar och en kopp kaffe med bara några droppar mjölk. Blev sittande vid datorn och svarade på ett par jobbmejl innan jag drog in till stan för möte med min agent och extramorsa Smulan Härenstam. (Jodå, hon ÄR dotter till Sveriges roligaste Magnus!)

Sedan hem till Lidingö igen, på med mjukisbrallorna och munkjackan och ut på en sju kilometers joggingtur i lugnt tempo. Gillar egentligen bättre att gå än springa, men kändes ändå skönt efteråt och var riktigt nöjd med mig själv.

Blev jättehungrig när jag skulle gå och lägga mig men motstod frestelsen att ta en nattmacka.

Tisdag

Sov till tio. Sedan min vanliga frukost men som jag dagen till ära piffade upp med en yoghurt med (tror jag) persikosmak. Träningsväskan stod packad och klar, och upp på cykeln ner till Miramadi Training, mitt favoritgym här på Lidingö, där jag tränat de senaste 2–3 åren. Körde 30 minuter intervall på löpbandet innan jag tog mig an ett ganska hårt styrkepass. Bara lätta vikter men många repetitioner.

Jag är inte ute efter att bygga biffiga muskler utan mitt huvudsakliga mål är allmänt välbefinnande och att hålla underhudsfettet i schack.

Onsdag

Tidigt X-2000 till Malmö och vidare därifrån till Falsterbo. Togs emot med stora famnen av kören i replokalen. Gick igenom arrangemanget och funderade på om jag skulle låta en av de duktiga tenorerna sjunga ett soloparti i låten. Vi testade också lite koreografi utan att krångla till det för mycket.

Natt-tåget hem men hade svårt att sova. Började bli nervös inför kommande veckas direktsändning av Körslaget.

Gå ner i vikt med trännig – så tränar jag mig smal

Torsdag

Gymmet på förmiddagen. Blev en dryg timme med spinning och mycket pilatesboll. Kände att jag sovit för lite på natten men åkte i alla fall hem till farsan och fikade med honom. Han verkade pigg och pratade (som vanligt mer eller mindre oavbrutet) om sina planer inför helgen.

Sent på eftermiddagen möte med ett produktionsbolag om ett eventuellt kommande TV-program där jag i så fall skulle kunna få en minst sagt framträdande roll! Lät spännande men förstås hemligt, hemligt …