Skulle du också vilja ha en personlig tränare? Följ träningsesset Paolo Robertos PT-skola i tre delar och toppa formen! Här delar han med sig av de absolut bästa träningsövningarna (som du kan göra hemma).

Ser du framför dig hur du stolt springer fram längs vattenbrynet i sommar med din starka och smidiga kropp? Bra. Då har du ett mål klart. Om du följer Paolo Robertos PT-skola som börjar här och återkommer i ytterligare två nummer så kommer du definitivt att toppa formen till sommaren. Men sluta inte när du kommit i bättre form. Paolo är inte den sortens PT som nöjer sig med då och då-träning.

– Det här är inget kortsiktigt träningsprogram. Vi är gjorda för att röra på oss, så då får vi se till att göra det, säger han.

Han har valt ut fem övningar per gång. Dem ska du göra som cirkelträning, runt, runt, under 15 minuter. Håll koll på hur många varv du hinner, snart märker du att du hinner fler och fler rörelser på din kvart.

I det här numret är fokus på kroppens centrum: bålen. Men självklart påverkas hela kroppen av träningen – och så ska det vara!
– Kroppen är inte isolerad, alla muskler är kopplade till varandra i senfästen, nervtrådar och så vidare. Därför är det enormt viktigt att du tränar hela kroppen, inte bara en enskild kroppsdel, säger Paolo Roberto.

I nästa nummer är fokus på förbränning, därefter på styrka och smidighet. När du har alla tre programmen kan du varva dem dagarna efter varandra, cirkel 1 dag 1, cirkel 2 dag 2 och cirkel 3 dag 3. Därefter vila en dag och så på’t igen. Om du drar igång med goda träningsföresatser, men sedan får en förkylning eller är lite extra trött och tappar motivationen så har Paolo ett tips redan nu. Och det är ord och inga visor.

– Du har en underkäke och en överkäke, bit ihop och kör, säger han.

– Disciplin är viktigaste delen i träningen. Gör upp en plan, sedan följer du den. Om du inte har feber eller ont i halsen så kan du träna trots lite snuva.

Så är du redo för hårda bud? Okej, här får du Paolos PT-skola!

 

Paolo Robertos PT-skola: Så lägger du upp träningen för att komma i form

Paolo Roberto vill att du tränar tre dagar i sträck, vilar en, sedan tränar igen. En kvart per dag räcker. Men den kvarten ska du verkligen ge allt.

–  Är du inte beredd på att ha jobbigt en kvart om dagen så kan du ge upp direkt.

Utmana dig själv! Kör Paolos fem övningar direkt efter varandra. Håll på i 15 minuter. Hur många gånger hinner du upprepa övningarna? Skriv träningsdagbok och lägg märke till hur du orkar mer och mer.

 

Paolo Robertos bästa övningar för stark rygg och mage

Planka med Paolo Roberto

1. Planka på stol

Här tränar du rörlighet, styrka och uthållighet i bålen!

Ställ dig med fötterna på en stol och händerna i marken med raka armar.

Nudda vänster armbåge med vänster knä. Växla så att du drar fram ett knä i taget. Upprepa 5 gånger på varje ben.

PT skola med Paolo Roberto

2. Sidolyft

Tänk på att kroppen inte ska ligga helt på sidan utan magen ska vara vinklad lite uppåt. Ligg på ena sidan med tyngden på ena skinkan och armen mot marken. Lyft kroppen och benen och försök att komma så högt upp du kan. Återgå sedan till utgångspositionen utan att lägga ner benen.
Upprepa 5 gånger på varje sida.

PTskola: Bästa hemmaövningarna med Paolo Roberto

 

3. Superman

Tränar nedre delen av ryggen. Ligg på mage med benen raka och armarna mot marken sträckta rakt framför huvudet. Lyft armar och ben så långt över marken du kan och gå sakta tillbaka till utgångs-positionen.
Upprepa 10 gånger.

Paolo Roberto PT-skola: Bästa övningarna för hemmaträning

4. Sidoplankan med bållyft

Tränar bålen bra! Ligg på vänster sida med raka ben. Stöd dig på vänster arm. Se till att kroppen bildar en rak linje. Sänk bålen mot marken och när den är någon centimeter från marken återgå till utgångspositionen.
Upprepa 5 gånger på varje sida.

 

5. Kosack på alla fyra

Paolo Roberto tränar

Andas ut när du lyfter ben och arm. Stå på alla fyra med ryggen mot marken och med böjda ben och händerna under axlarna. Lyft höger hand och vänster ben och håll bägge raka. När du nuddat din fot med handen så återgå till ursprungspositionen och upprepa på motsatt sida. Upprepa 5 gånger på varje sida.

 

 

Här hittar du också:

Paolos PT-skola Del 2 – Maxa förbränningen och Del 3 – Superstyrka och smidighet.