Här finns alla ToppHälsas kurser samlade. Det finns både onlinekurser och kurser som man går på plats. Kurserna ger dig pepp och kunskap, och handlar om allt från träning, kost och vikt och sund livsstil. Välkommen!


Yoga & yinyoga – bli smidig, stark och stressfri på 10 veckor!

Tillgång: Du har obegränsad tillgång till kursen under 12 månader.

Hur: Du går onlinekursen enkelt från din dator, surfplatta eller smartphone.

Pris: 799 kr

Kopknapp rosa vanster

 

Yoga motverkar stress och depression, minskar värk i nacke och rygg, stärker hjärtat och gör dig smidig och stark. Kom igång med yoga och yinyoga, och få ett nytt hälsosamt liv på bara drygt två månader! Här är kursen som hjälper dig till nya må bra-vanor som varar.


Träna med D-Flex & Pam – kom i form på 21 dagar!

Tillgång: Du har obegränsad tillgång till kursen under 12 månader.

Hur: Du går onlinekursen enkelt från din dator, surfplatta eller smartphone.

Pris: 499 kr

Kopknapp rosa vanster

 

Kursen för nybörjare och avancerade! Chefredaktör Pamela Andersson visar övningarna för nybörjaren och personlige tränaren David ”D-Flex” Seisay visar övningarna för dig som vill köra på en högre nivå.  Träning hemma blir varken bättre eller roligare än såhär!


Gå ner i vikt – för att stanna där!

Tillgång: Du har obegränsad tillgång till kursen under 12 månader.

Hur: Du går onlinekursen enkelt från din dator, surfplatta eller smartphone.

Pris: 499 kr

Kopknapp rosa vanster

Karin Magnusson, dietist och KBT-terapeut coachar dig under tio veckor i denna kurs som riktar sig till dig som vill gå ned i vikt långsiktigt. Med filmer, fakta och personliga arbetsuppgifter kommer du att kunna gå ner i vikt för gott!


Gå ner i vikt – kickstarta med Topphälsa

Tillgång: Du har obegränsad tillgång till kursen under 12 månader.

Hur: Du går onlinekursen enkelt från din dator, surfplatta eller smartphone.

Pris: 299 kr

Kopknapp rosa vanster

Du har bestämt dig. Du vill gå ner i vikt – snabbt! Det du behöver är en matplan, en vecka, eller helst två, där du kickstartar ditt viktras och boostar det med promenader och rätt träning. I ToppHälsas unika onlinekurs finns alla tips du behöver för att gå ned 3-4 kilo på två veckor – en riktig kickstart!


Vego – näringslära för vegetarianer och veganer

Vill du äta mer grönt och mindre kött? Undrar du om quornbiffen är likvärdig med den vanliga biffen och om det bara är att byta ut yoghurten mot sojgurt?

Datum: 18 november
Tid:
9-16
Plats:
Bonnierhuset, Torsgatan 21, Stockholm
Pris:
1650 kr

 5ba0ed1c6df0b 5ba0ed1c6df5cth boka vanster.png

Under den här heldagskursen får du lära dig grundläggande näringslära med fokus på vegetarisk och vegansk kost. Tillsammans med dietisten och KBT-terapeuten Karin Magnusson får du diskutera heta ämnen och lära känna, samt provsmaka, vegetariska och veganska produkter.

Kursen är ett samarbete med Folkuniversitet


Hitta din livsbalans med ayurveda!

Allt fler upptäcker den urgamla indiska läkekonsten ayuerveda – och den fantastiska effekt den har på kropp och själ. Ta chansen att skaffa dig kunskaper som kan förändra ditt liv. ToppHälsa och Yogayama bjuder in till en spännande heldag med kvinnan i fokus. Den 16 februari är du välkommen till Yogayamas studio på Jungfrugatan 8 i Stockholm.

Datum: 16 februari
Tid:
9-17
Plats:
Yogayama, Jungfrugatan 8, Stockholm
Pris:
1495 kr

 5ba0ed1c6df0b 5ba0ed1c6df5cth boka vanster.png

 

Du får möta den ayurvediska läkaren doktor Sangeeta, som ger dig värdefulla kunskaper om hur de kvinnliga hormonerna påverkar dig i olika åldrar. Hon lär dig grunderna i ayurveda och berättar om doshorna – de ayurvediska typerna. Dessutom bjuds du på ett underbart yogaklass med ToppHälsas egna yogalärare Annika Kvist.

Omslagsbild invajo

Mer kurser från Yogayama!

Teacher Training 200

Pris: 44000 kr + 5000 kr anmälningsavgift
Tid: Kursen sträcker sig under 9 månader med start på våren eller hösten 2019.
Plats: Stockholm eller Göteborg

Kopknapp rosa vanster

Yogayamas Teacher Training passar den som vill hjälpa andra att expandera sin förståelse och sitt utövande av yoga. Det är också en kurs för de som önskar fördjupa sin egen praktik och utveckla kunskapen kring syftet med yoga som metod, dess bakgrund och målsättning.

Utbildningen består av 200 timmar, fördelat över en period på cirka 9 månader, vilket blir ungefär en kursvecka i månaden. Uppstarten/introduktionen är 9 heldagar av studier, den övriga tiden är schemalagd under ett antal helger. Efter den sista kurshelgen har varje elev ca två månader på sig innan den praktiska examinationen äger rum. En uppskattad förberedelsetid då varje deltagare bygger upp sina läraregenskaper genom assistering, observation, guidning.

Kost och Ayurveda

Datum: 4-8 september 2019
Pris: 7900 kr
Plats: Yogayama, Jungfrugatan

Kopknapp rosa vanster

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kost och näring och som vill bredda dina kunskaper i ämnet för att på så vis få en större förståelse för olika människors behov när det gäller mat. Som yogautövare och lärare får du även ökad insikt i den ayurvediska hälsoläran och en breddad kunskap kring hur mat och yoga kompletterar varandra i syfte att läka och hela.

Teapots from above

Under kursen utvecklar vi även våra kunskaper i ayurveda och lär oss bland annat mer om de 6 olika smakerna och deras effekt på matsmältningen, hur man upptäcker tecken på obalans genom att titta på tunga, naglar och ansikte, samt ayurvediska råd för att motverka av några av vår tids vanligaste obalanser.

Mantrayoga, Musik och Chanting

Datum: 27 januari 2019
Pris: 2500 kr
Plats: Yogayama, Östermalm

 5ba0ed1c6df0b 5ba0ed1c6df5cth boka vanster.png

Mantrayoga är den del av yogatraditionen där vi övar upp vår förmåga att lyssna och uppleva ljud och vibrationer på olika sätt. När det gäller ljud är modern vetenskap och yogatraditionen helt överens: vibration är ett uttryck för liv och hela vår värld består av energi som vibrerar på olika frekvensnivåer.

Chanting är ett effektivt hjälpmedel för stilla sinnet och öppna hjärtat inför övrig träning och har varit en central del av yogatraditionen i tusentals år. Under denna kurs arbetar vi med att hitta klangen och resonansen i kroppen samt memorerar ett antal olika mantran rent melodiskt och innehållsmässigt.

Sekvensering

Datum: 8-10 februari 2019
Pris: 3800 kr
Plats: Yogayama, Sjöstaden

 5ba0ed1c6df0b 5ba0ed1c6df5cth boka vanster.png

Ordet vinyasa är Sanskrit och betyder ”att placera i en viss ordning”. Yogayamas utbildning i Sekvensiering för yogalärare är en fördjupningsutbildning som riktar sig till yogalärare och vana yogautövare som önskar få en större förståelse för hur man på ett optimalt sätt komponerar och lägger upp en yogaklass, det vill säga hur man placerar asanas, positioner, i en viss ordning.

I denna kurs kommer vi gå igenom både anatomiska och energi-mässiga aspekter på sekvensering och lär oss varför vissa positioner passar bättre ihop och varför andra inte bör praktiseras i direkt anslutning till varandra.

Yoga krigaren


Undrar du något om onlinekurserna, mejla desiree@mag.bonnier.se. Undrar du något om de fysiska kurserna, maila linnea.larsson@mag.bonnier.se.