Här finns alla ToppHälsas kurstillfällen där vi ses på plats samlade. Kurserna ger dig pepp och kunskap, och handlar om allt från träning, kost och vikt och sund livsstil. Välkommen!


 

Omslagsbild invajo


Kurser från Yogayama!

Teacher Training 200

Pris: 44000 kr + 5000 kr anmälningsavgift
Tid: Kursen sträcker sig under 9 månader med start på hösten 2019.
Plats: Stockholm eller Göteborg

Läs mer och boka här!

Yogayamas Teacher Training passar den som vill hjälpa andra att expandera sin förståelse och sitt utövande av yoga. Det är också en kurs för de som önskar fördjupa sin egen praktik och utveckla kunskapen kring syftet med yoga som metod, dess bakgrund och målsättning.

Utbildningen består av 200 timmar, fördelat över en period på cirka 9 månader, vilket blir ungefär en kursvecka i månaden. Uppstarten/introduktionen är 9 heldagar av studier, den övriga tiden är schemalagd under ett antal helger. Efter den sista kurshelgen har varje elev ca två månader på sig innan den praktiska examinationen äger rum. En uppskattad förberedelsetid då varje deltagare bygger upp sina läraregenskaper genom assistering, observation, guidning.

Kost och Ayurveda

Datum: 4-8 september 2019
Pris: 7900 kr
Plats: Yogayama, Jungfrugatan

Läs mer och boka här!

Kursen riktar sig till dig som är intresserad av kost och näring och som vill bredda dina kunskaper i ämnet för att på så vis få en större förståelse för olika människors behov när det gäller mat. Som yogautövare och lärare får du även ökad insikt i den ayurvediska hälsoläran och en breddad kunskap kring hur mat och yoga kompletterar varandra i syfte att läka och hela.

Teapots from above

Under kursen utvecklar vi även våra kunskaper i ayurveda och lär oss bland annat mer om de 6 olika smakerna och deras effekt på matsmältningen, hur man upptäcker tecken på obalans genom att titta på tunga, naglar och ansikte, samt ayurvediska råd för att motverka av några av vår tids vanligaste obalanser.

Mantrayoga, Musik och Chanting

Datum: 27 januari 2019
Pris: 2500 kr
Plats: Yogayama, Östermalm

Läs mer och boka här!

Mantrayoga är den del av yogatraditionen där vi övar upp vår förmåga att lyssna och uppleva ljud och vibrationer på olika sätt. När det gäller ljud är modern vetenskap och yogatraditionen helt överens: vibration är ett uttryck för liv och hela vår värld består av energi som vibrerar på olika frekvensnivåer.

Chanting är ett effektivt hjälpmedel för stilla sinnet och öppna hjärtat inför övrig träning och har varit en central del av yogatraditionen i tusentals år. Under denna kurs arbetar vi med att hitta klangen och resonansen i kroppen samt memorerar ett antal olika mantran rent melodiskt och innehållsmässigt.

Sekvensering

Datum: 8-10 februari 2019
Pris: 3800 kr
Plats: Yogayama, Sjöstaden

Läs mer och boka här!

Ordet vinyasa är Sanskrit och betyder ”att placera i en viss ordning”. Yogayamas utbildning i Sekvensiering för yogalärare är en fördjupningsutbildning som riktar sig till yogalärare och vana yogautövare som önskar få en större förståelse för hur man på ett optimalt sätt komponerar och lägger upp en yogaklass, det vill säga hur man placerar asanas, positioner, i en viss ordning.

I denna kurs kommer vi gå igenom både anatomiska och energi-mässiga aspekter på sekvensering och lär oss varför vissa positioner passar bättre ihop och varför andra inte bör praktiseras i direkt anslutning till varandra.

Yoga krigaren


Har du frågor om kurserna här ovan – mejla linnea.larsson@mag.bonnier.se.