Vilka deodoranter klarar egentligen av ett riktigt svettigt träningspass? Vi har testat sex olika varianter för att se vilken deo som egentligen är bäst!

Deo 1: Rexona Women Biorythm Stick

Kostar: 40 kr

Så tycker vi: Denna stickdeo lovar att bli mer effektiv ju mer du rör på dig, vilket låter lovande inför träningspasset. Den doftar väldigt gott
 men vi fick lite pro
blem med förpackningen. Det är svårt att
 avgöra om det kommer 
någonting på huden överhuvudtaget, och vi hade föredragit den i vanlig roll-on-förpackning. När den väl är på plats fungerar den strålande, vi känner oss nästan som nyduschade även efter en svettig tur på löpbandet.

Betyg: 4 av 5

 

Deo 2: Nivea Deo Roll On Stress Protect

Kostar: 35 kr

Så tycker vi: Den här deon luktar bäst av alla i testet. Väldigt fräsch doft och vill du inte lukta för mycket parfym under ett träningspass är den här perfekt. Den ska ge extra stöd vid stressade situationer och det verkar stämma: den klarar både en panikartad springtur till bussen och ett svettigt intervallpass utan att behöva bättras på.

Betyg: 5 av 5

 

Deo 3: Dove Go Fresh Spray

Kostar: 39 kr

Så tycker vi: Den här sprejdeon luktar väldigt gott av granatäpple och citron, men vår otåliga testperson fick vita märken på träningskläderna när hon skulle iväg till gymmet. Ett tips är att vänta ett tag för att den ska hinna torka in. När den väl är på plats så sitter den väldigt bra. Plus för det låga priset, sprejflaskan är så smidig att den känns mycket dyrare än så.

Betyg: 3 av 5

 

Deo 4: Nivea Powder Touch

Kostar: 45 kr

Så tycker vi: Vår stressade testperson vill ge den här deodoranten ett stort plus för att den torkar på ett par sekunder, snabbast i testet! Den 
innehåller dessutom
kaolinpulver som
svalkar väldigt skönt på
känslig hud. Ett spinningpass senare sitter
 deon fortfarande där den ska men betyget dras ner av att den luktar lite väl starkt under passet. Inget för dig som vill ha en neutral doft.

Betyg: 3 av 5

 

Deo 5: Vichy Sans Aluminium

Kostar: 99 kr

Så tycker vi: Vi var beredda på att den här deodoranten utan aluminium skulle fungera annorlunda, eftersom det vanligtvis är aluminium som förhindrar att man svettas. Samtidigt kan aluminiumsalter vara bra för kroppen att slippa. Deon behövde bättras på ett varv före träningspasset, men
höll sig fräsch och
luktade gott hela
passet. En av våra
favoritdofter i testet.
Över förväntan!

Betyg: 4 av 5

 

Deo 6: Garnier Mineral Ultra Dry Ultimate Protection 48H Spray

Kostar: 49 kr

Så tycker vi: Här har vi en deo som sitter väldigt bra vid träning, helt klart en av våra favoriter! Enligt förpackningen ska den hålla för extrema förhållanden. Vi kan bara
hålla med. Den klarar av en stressig dag på jobbet, en shoppingrunda i alldeles för trånga omklädningsrum och ett ordentligt benpass på gymmet. Alltihop utan att behöva bättras på. Toppen!

Betyg: 5 av 5

 

ANDRA TEST:

Vilken kroppsolja är bäst 2016? ToppHälsa testar!