Rihanna och Justin Bieber får numera klara sig utan Nikki Amini ett tag som i år bytte världsartister mot en juryplats i Idol. För ToppHälsa delar hon med sig om hur en vanlig vecka ser ut just nu med mat, träning, fritid och Idol!

Mellan frukostmöten och idolfinaler hinner Nikki Amini träna både yoga och med sin PT, samt äta härliga middagar! Är du nyfiken på hur hur en vanlig vecka i Nikki Aminis liv kan se ut? Enjoy… för här är hennes dagbok:

Måndag: Väcker kroppen med kaffe och yoga

Mellan sju och åtta går jag alltid upp, oavsett vilken dag det är. Då tittar jag på Nyhetsmorgon tillsammans med min kille, Niklas. Under tiden dricker jag kaffe och äter lite nötter eller frukt.

Sedan yogar jag en halvtimme. Jag lägger ofta någonstans mellan 20 och 40 minuter på hemmaträning. Jag har olika program som jag varierar mellan – stretch, yoga och pilates. Det här har fått mig att hålla fast vid träningen, att få den att bli av. För mig har det här med gymkort inte alltid räckt, oftast har träningspassen inte funkat att kombinera med jobb och ”fullt upp”-fritid. Jag tänker att det är bättre att träna en kvart hemma än ingenting alls, man ska inte ställa orimliga krav på sin träning.

Efter träning äter jag frukost i lugn och ro, det känns nästan lite ovant fortfarande att inte behöva stressa iväg till någonting. Men nu när jag har startat eget bolag kan jag kontrollera mina arbetstider på ett helt annat sätt. Tidigare har jag varit anställd och haft jobb som krävt mycket av min tid även på kvällar och helger. Nu är det Idol jag jobbar mest med men jag jobbar även med andra musikprojekt.

En annan sak jag hinner med nu är att laga middag, jag tycker att det är härligt att få gå och handla mat i lugn och ro. I dag panerar jag torskfilé som vi äter med potatis, ärter, sallad och remouladsås.

Nikkis stressa ner-tips:

 •  Blunda och gör lugna djupandningar i några minuter. Funkar även vid din arbetsplats.
 •  Stretcha eller gör några lugna yogaövningar – det finns jättebra sådana på Youtube och även bra appar.
 •  Ta minipauser under arbetsdagen – hämta lite vatten, prata med en kollega.
 •  Om du kör fast – ta tag i något annat och låt det som stressar upp dig vila lite.
 •  Att laga mat är också ett utmärkt sätt att stressa av och släppa jobbtankarna.

Tisdag: Frukostmöte med Idol och PT-träning

nikki-amini-idoljuryn

Vi planerar veckans Idol-jobb. Med på mötet är också de andra jurymedlemmarna, Fredrik Kempe och Quincy Jones III. Vi är väldigt olika som personer och har helt olika bakgrunder, något jag tycker är väldigt bra. Ibland är vi inte överens, men när vi alla tre känner att ”här finns någonting” så känns det verkligen som om det är något utöver det vanliga.

En viktig sak när man ska välja ut nästa stora stjärna är att man kan se hur en artistprofil kan byggas upp. För att kunna bli en framgångsrik artist i den kommersiella popvärlden måste man ha en personlighet som berör och engagerar. Karisma och utstrålning får aldrig underskattas! Och även om det låter klyschigt så gäller det verkligen att ha ”hela paketet”, man kan inte tumma på någonting för att kunna bli en världsstjärna. Darin är min absoluta favorit hittills i svenska Idol, och ännu mer så sedan han började sjunga på svenska.

Efter mötet tränar jag med min PT Sören Strömborg som jag precis har börjat gå till. Det är ett roligt komplement till min andra träning och jag tror det är bra att kombinera olika träningsformer. Sören hjälper mig att fördjupa mig mer i träningen. Jag är väldigt stel i kroppen, så det är något jag verkligen behöver.

På kvällen tittar Niklas och jag på Scandal. Det blir mycket teveserier för oss, och nyheter förstås. Det missar vi aldrig.

Onsdag: Frukostmöte och middag ute

Springer ärenden på stan efter ett frukostmöte. Nu när jag är tillbaka i Sverige tänker jag ofta på vilket fantastiskt land det här är. Man uppskattar Sverige betydligt mer när man bott utomlands. Bara en sån liten sak som att du kan dricka kranvattnet, det är ju något många tar för givet. Och standarden på boende är otroligt hög här, inte minst om man jämför med London. Sverige är hemma för mig, och Stockholm är en fantastisk stad. Även om jag gillar London så saknade jag hela tiden min familj och mina vänner när jag bodde där. Jag är väldigt hemkär … Så när produktionsbolaget som gör Idol kontaktade mig blev jag glad! Efter några samtal och möten kom jag till Stockholm för att provfilma och på den vägen är det.

På kvällen går min kille och jag ut och äter, skönt att slippa laga mat ibland tycker jag. Niklas och jag träffades när vi båda jobbade på Universals Stockholmskontor. Vi hade varit kolleger i ett och ett halvt år innan vi började dejta. Det funkar bra för oss att vi är i samma bransch, vi har en bra förståelse för varandras jobb och vad det kräver.

Torsdag: Rejält armpass och Nikkis räkpasta

Nikki Amini träning och mat

Efter frukostrutinerna tränar jag med Sören igen. I dag är det dags för ett rejält armpass, jag behöver verkligen bli starkare i armarna. Axlar och rygg är också något jag prioriterar, eftersom jag sitter mycket framför dator är det lätt att bli stel både här och där. Jag behöver inga synliga muskler, för mig handlar träningen nästan uteslutande om att må bra. Att träna ger mig positiv vardagsenergi.

Efter lunch träffar jag min stylist Sara Biederman, någon som jag verkligen klickar med. Vi har väldigt lika smak, men hon tänjer lite på gränserna vilket jag antar är hela syftet med att ha en stylist. Vi plockar ut fredagsfinalens outfit och sedan har jag möte med TV4 och produktionsbolaget inför sändningen. Det ska bli spännande att se hur artisterna har utvecklats under veckan.

Många blir förvånade över att jag jobbat med världsstjärnor som Lady Gaga och Avicii, men det är ju egentligen inget konstigt eftersom jag ju jobbat på världens största musikbolag, Universal Music, som har de största artisterna signade till sig. Och eftersom jag är duktig på det jag gör har jag fått jobba med de största. En av de artister som har varit roligast att jobba med är Enrique Iglesias som är en väldigt trevlig kille. Jag har många bra minnen från den tid jag jobbade med honom och hans team!

På kvällen bjuder vi hem våra vänner på middag. Då bjuder jag på min goda räkpasta med tagliatelle, crème fraiche, grönkål, saffran och chili.

Recept: Nikkis heta räkpasta

 1. 2 portioner
 • 1 paket tagliatelle
 • ca 250 gram skalade räkor
 • 1 röd chili, finhackad
 • 1 paket saffran
 • 1 paket grönkål, grovt hackad (tvätta och ta bort stjälkar)
 • I liten burk lätt-crème fraiche
 • Lite pressad citronsaft

Gör så här: Fräs upp räkorna i olja. Släng på chilin, saffran, salta och peppra. Lägg i grönkålen. Häll på lätt-crème fraiche, citronsaft, smaka av med salt och peppar och såsen är klar. Koka parallellt upp pastan och blanda med såsen.

Fredag: Idol-sändningen tar all fokus

nikki-amini

Dags för veckans Idol-sändning. På förmiddagen fixar jag naglarna och strax efter det besöker jag min frisör på hans salong Antonio Axu på Sibyllegatan. Sedan bär det av till Idolstudion ute i Spånga, jag är alltid på plats senast klockan 16. Det är en hel del förberedelser inför sändningen. Bland annat går vi igenom körschemat. Sedan sminkas jag, och så är det dags för sändning!

Mitt intresse för musikbranschen har jag fått från pappa, han spelar setar (en persisk luta, reds anm). När jag växte upp var han både musiklärare och anordnade konserter där han bjöd in artister från Iran. Jag är född i Teheran och kom till Sverige med min familj när jag var 1,5 år. Vi bodde i Akalla och i Kista och musik var inte alls givet för mig att jobba med. Jag ville bli polis, eller ett tag astronaut … Det var när jag studerade psykologi på universitetet som jag fick upp ögonen för marknadsföring och PR, och så blev det naturligt att jobba med det inom musikbranschen. Jag flyttade till Los Angeles och fördjupade mig i musikindustrin. Pluggade musik och business management och jobbade som trainee på Universal Music Group. Jag fortsatte på Universal i Sverige och har jobbat där sedan dess. Nu senast, baserad i London …

Efter sändningen är jag totalt urladdad, jag sover alltid väldigt gott efter fredagsfinaler, ha ha!

Lördag: Tennis och drinkar

Ledig dag! Niklas och jag passar på att spela tennis efter frukost. Det brukar vi göra, men ibland händer det att vi istället kör padeltennis i Frihamnen med kompisar.

Jag ger allt när vi spelar, satsar stenhårt. Precis som jag gör när jag jobbar. Många verkar tro att musikbranschen är väldigt hård och att man behöver ha väldigt vassa armbågar för att lyckas i den. Men det håller jag inte riktigt med om. Men man måste våga ta plats och våga säga vad man tycker. Våga lita på sin magkänsla och inte bara ”go with the flow”. Att jag har lyckats så bra tror jag i grund och botten beror på att jag tror på mig själv och vet vad jag är bra på.

Oavsett vad du bestämmer dig för att göra i livet måste du först och främst tro på dig själv. Därefter måste du kunna övertyga andra om att du är så bra som du själv vet att du är. Jag vet att jag har hög arbetsmoral, är ambitiös och effektiv. Jag är driven, ställer höga krav på mig själv och vill hela tiden utvecklas. Det är mitt framgångsrecept!

På kvällen möter jag upp mina vänner och vi gör som vi brukar, äter en god middag och dricker ett par goda drinkar, sitter och snackar. Nu för tiden föredrar jag det framför att gå på klubb. Jag blir lätt bakis och tycker inte att det är värt att festa för hårt.

Söndag: Bageriet och persisk mat

Jag går upp före klockan åtta, trots att det är helg och jag varit ute ganska sent. Jag är en morgonmänniska helt enkelt.

På förmiddagen fikar jag med min väninna Nadia och hennes son Eddie på favoriten Tössebageriet. Plötsligt kommer det fram ett gäng småtjejer och vill ta selfies med mig. Jag är fortfarande lite ovan vid sådant. Ska jag vara helt ärlig så har jag aldrig varit så förtjust i att vara med på bild, jag är absolut ingen linslus. Jag är inte heller så värst mycket på sociala medier utan är ganska privat. Min favorit av alla sociala medier är Snapchat! När man väl börjar snappa så tycker man allt annat är tråkigt. De har så roliga filter som man kan skoja till det med, det blir inte så seriöst och ”picture perfect”.

På söndagar besöker min kille och jag nästan alltid mina föräldrar i Täby, norr om Stockholm. Då är min syster och hennes man där, och mina syskonbarn. Mamma lagar persisk mat (mums!) – ett perfekt avslut på helgen!

 

Fakta: Nikki Amini

nikki amini mat träning

 • ÅLDER: 31 år.
 • GÖR: Var före flytten till Sverige International marketing manager på Universal i London.
 • BOR: Stockholm.
 • FAMILJ: Pojkvännen Niklas, mamma, pappa, storasyster Gazal.
 • AKTUELL: I Idol-juryn i TV4, tillsammans med Fredrik Kempe och Quincy Jones III.

Text: Pär Jonasson. Foto: Sandra Birgersdotter. Makeup: Anna Frid.