Brukar du dricka ditt kaffe med sugrör för att slippa missfärgningar på tänderna? Kanske är genomskinligt kaffe något för dig!

I Storbritannien har ett märke som heter ”Clear Coffee” börjat sälja världens första genomskinliga kaffe. Kaffedrycken är precis som vanligt kaffe gjort på kaffebönor, koffein och vatten – men är producerad på ett annat sätt. Enligt grundarna av Clear Coffee ska drycken smaka ungefär likadant som en vanlig kopp kaffe men den som dricker slipper missfärgningar på tänderna och riskerar inte fläckar på kläderna. Drycken innehåller varken artificiella ämnen eller sötningsmedel men det finns en stor nackdel för alla traditionella kaffedrickare – kaffet är kallt!

A post shared by Clear Coffee (@clrcff) on

För några år sedan lanserade det världskända kaffekedjan Starbucks en genomskinlig kaffevariant ”Green Coffee Extract”, som inte smakade som kaffe men innehöll koffein. Drycken framställdes på 100% arabica bönor, precis som Clear Coffee, men med den stora skillnaden att kaffebönorna inte var rostade. Det är rostningen som skapar den djupa smaken och färgen.

Läs också: Behöver du kaffe för att vakna på morgonen? Då måste du se det här!

– Vi använder de rostade kaffebönorna inom en vecka efter att de är rostade. Processen tar ungefär tre timmar, säger David Nagy, en av grundarna av Clear Coffee till BuzzFeed.

Clear Coffee kan just nu köpas i utvalda butiker i Storbritannien och går att beställa online till Storbritannien och USA.