Du vet när det rusar en sådan där härlig lyckovåg genom hela kroppen? Här är sex saker du ska satsa på att göra för att få uppleva dem extra ofta!

Allra lyckligast känner vi oss när vi gosar in oss hos vår partner hemma i soffan, i alla fall om man ska tro en brittisk undersökning där så många som åtta av tio svarade att de helt klart föredrog en mysig hemmakväll framför en kväll ute på stan. Studien visade också att vi är som allra lyckligast när vi tillbringar tid tillsammans med dem vi älskar, fler än hälften menade att vänner och familj var en superviktig del för deras välmående. (Bara 16 procent kände sig lyckliga på jobbet.) I Storbritannien verkar 41 års-åldern vara den allra lyckligaste. Och en snittbritt känner en lyckovåg genom kroppen åtta gånger i veckan. Här är sex av de tillfällen som man enligt studien kände sig som allra, allra lyckligast.

lycka studie

1 Lycka är… en mysig hemmakväll med familjen!

Gör så här: Oavsett hur din familjesituation ser ut – planera in myskvällar i kalendern för att få dem att verkligen bli av. Bestäm till exempel att varje fredagkväll är familjekväll. Gör något som ni alla gillar – spela spel, kör musikquiz, titta på någon film som alla gillar eller kör charader tillsammans. Laga gärna mat tillsammans och gör det till något kul – gör till exempel pizza där alla får fixa sin egen topping.

2 Lycka är … att ta ett härligt bad

Gör så här: Vill du inte ta med dig ett favoritsällskap i badet så njut av en stund för dig själv. För att göra det lite extra mysigt – ta med en bok eller tidning eller dra på en ljudbok eller musik i en högtalare. Häll i en härlig badolja eller bubbla till det. Ta med något gott och svalkande att dricka också. Sjunk ner i det varma vattnet, slappna av och känn lyckovågen skölja över dig.

3 Lycka är … att grilla med goda vänner i trädgården

Gör så här: Har du inte en egen trädgård – bjud in till någon som har. Bjuder du in till dig – dela upp inhandlingen så att det blir ett traditionellt knytkalas. Det blir billigare, mindre bökigt och alla känner sig mer delaktiga. Laga maten tillsammans istället för att stressa så att allt ska vara klart ”när gästerna kommer”. Njut av både mat och sällskap – kanske lite kubb efter middagen?

4 Lycka är … att läsa en bok på en solig strand

Gör så här: Nästa soliga, lediga dag som dyker upp – packa snabbt ihop din favoritpicknick och favoritbok och ta dig till närmsta strand. (Är det för långt så leta bara upp en hängmatta eller en fin naturplats. I värsta fall, eller vid dåligt väder, dra på strandljud i hörlurar och leta upp en mysig plats i hemmets lugna vrå.) Gillar du inte att läsa så finns det gott om ljudböcker på internet.

5 Lycka är … att shoppa med bästa kompisen

Gör så här: Boka upp din bästa shoppingkompis och töm spargrisen. (Obs! Anpassa shoppingen efter din budget. Man blir oftast inte så lycklig av att skuldsätta sig.) Ta en heldag i butiker som ni gillar och välj noga vad du ska lägga dina slantar på. Det är kanske inte shoppingen i sig som är det bästa här? Snarare är det sällskapet som du ska lägga mest energi på. Kom ihåg att ta många fikapauser, umgås och skratta tillsammans!

6 Lycka är … att sjunga med i låtar när man kör bil

Gör så här: Ladda in dina allra bästa sing a long-sånger i en spotifylista, ta med dig en eller några kompisar som gillar att sjunga ut lika mycket som du, hoppa in i bilen, kör! Kör så långt låtlistan räcker och vänd sedan bilen och börja om med låtlistan från början igen. Eller – dra bara på din favoritlåt på väg hem från jobbet en dag. Kanske kliver du sedan in i hallen med ett stort leende på läpparna?

Psst! Dans kan också göra dig riktigt lycklig! Kolla in vår resa till Rhodos där vår nya let´s dance stjärna Maria Bild hänger med.

Maria Bild porträtt 2020


Rhodos-ToppHälsa-+-Tara-2020

TRÄNINGSRESA TILL RHODOS 2020!

När: 4-11 okt 2020
Var: Levante Beach Resort på Rhodos
Pris: 13 498 kr (enkelrumstillägg tillkommer)

Allt detta ingår:
– Flyg tur och retur från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn
– Mat på flyget
– Transfer
– Delat boende i dubbelrum
– Halvpension (frukost/middag)
– All träning enligt program
– Föreläsningar

Begränsat antal platser!

LÄS MER OCH BOKA HÄR!