Paleo är dieten som brukar beskrivas som "modern stenåldersmat".  Vill du också skippa socker, gluten och tillsatser? Paleoexperten Åsa Söderberg delar här med sig av det du behöver veta för att komma igång med paleo!

Kosten är baserad på vad vi åt förr, enligt förespråkarna det vi är designade för att äta. Det handlar om ren, näringsrik och naturlig mat, som kött, fågel, fisk, ägg, naturligt fett, grönsaker, rotfrukt, frukt, bär och nötter.

– Stenåldersmat är även framtiden.Våra förfäder åt av naturens skafferi och klarade sig undan välfärdssjukdomar som diabetes, fetma, högt blodtryck och flertalet cancerformer, säger paleoexperten Åsa Söderberg.

Testa en ljuvligt god paleokaka, här får du recept!

Vad vi äter påverkar hur vi mår.

– För mig är paleo friskmat, mat som lugnar magen, ger mig energi att träna och att vara mamma. Och jag vet att den bygger hälsa på lång sikt.

Paleokost – goda recept

FÅ PALEO ATT FUNKA I LÄNGDEN

För att tappa vikt med paleo – dra ner på frukt, nötter och rotfrukter.

– Men de flesta som börjar med paleo går ner lite, eftersom man tar bort de största bovarna bakom övervikten, som socker, spannmål och hel-/halvfabrikat.

Paleo funkar också för hela familjen eftersom det är ren, bra mat. Åsa tipsar om att använda 80-20-regeln, 80 procent strikt paleo och 20 procent annat, för att paleotänket ska fungera för dig i längden.

Nyfiken på Paleo utan kött? Läs det här!

– Att äta paleokost till 100 procent är nästan omöjligt i dagens samhälle, då blir man i alla fall väldigt begränsad. Det finns ofta någon liten tillsats i produkter du köper, och blir du bortbjuden vill du ju inte sitta och pilla i maten. Tanken är ju att paleokosten ska vara bra för dig, inte krånglig och ångestfylld.

Här finns en lista på vad du bör äta och vad du bör undvika och här får du svar på några vanliga frågor om paleo!

Psst! Tanka energi och få ny träningsmotivation, följ med på någon av våra peppande träningsresor!

playitas

TRÄNINGSRESA TILL PLAYITAS, FUERTE VENTURA 2020!

När: 1-8 och 2-9 november 2020
8-15 och 9-16 november 2020
(Datum beroende på avreseort)
Var: Playitas Resort, Fuerteventura
Pris: 13 498:- (en vecka)
och 18 998:- (2 veckor)
Avreseort: Stockholm (mån), Göteborg (mån), Köpenhamn (sön).
Allt detta ingår:
– Flyg tur retur
– Transfer och mat på flyget
– Boende del i dubbelrum
– Halvpension (frukost och middag)
– All träning enligt program

LÄS MER OCH BOKA HÄR!