Läs Pams senaste krönika om vikten av att hjälpa sig själv genom att hjälpa andra. Och om ljuspunkter och tacksamhet.

Det finns ett citat i det här numret som jag tycker extra mycket om. Det kommer från Petter Karlssons intervju med Alexandra Charles där Alexandra pratar om vikten av engagemang och att man så många gånger hjälper sig själv genom att hjälpa andra.

”Man är aldrig så lycklig som när man gör något för en annan människa”, säger hon och jag känner hur jag får gåshud på armarna.

Tänk om alla kunde tänka som hon!

För Alexandra har så rätt.

Att hjälpa en medmänniska ger ett slags lyckorus inombords som inte går att få någon annanstans. Det är ett exklusivt rus. Det är den där tröstande handen, den varma famnen, de rätta orden eller de mera handfasta tipsen, det praktiska – att se en annan människa och visa det – som gör det. Och det känns magiskt rusigt inombords.

Alexandra Charles blev som nattklubbsdrottning en nattens terapeut under många år, gick sedan vidare till att fokusera på kvinnor och forskning på kvinnors hälsa och i dag är 1,6- och 2,6-miljonersklubben kända begrepp. Läs om henne på sidan 22.

När ni läser det här har jag precis gått in på den femte cellgiftsbehandlingen i min kamp mot hjärntumören som vägrar att ge sig.

Kroppen känns sliten och stundtals värker den så att jag har svårt att sova. Illamåendet kommer och går i vågor, men det finns ljuspunkter.

Det finns lyckorus.

Och det är ni läsare som står för dem.

Era kramar och kommentarer när vi möts på events och resor, era mail som stärker hela redaktionen när ni berättar om hur ni tack vare ToppHälsa fått hjälp med träning, kilon, tips och tänk eller vad som helst. Eller när ni läser min blogg på topphalsa.se och skriver peppande, underbara mail så att tårarna rinner nedför mina kinder när jag läser. Jag hoppas att ni känner att ni är betydelsefulla för mig. För oss alla!

Det här numret är extra tjockt – hela 124 sidor – och det är för att vi ville ge er en särskild present inför hösten: en löparguide som ska räcka hela året ut!

För hur många gånger har man inte känt att  löparformen har varit som bäst just i mitten av september när man haft en vår och sommar med löpträning bakom sig? Men precis när det lossnat, när det känns som om kroppen fattat hur det funkar med intervaller, med löpning på tårna och när kilometertiderna är något man gärna lägger ut på statusuppdateringen på facebook – är det dags att gå i jogging-ide.

Det är ju för galet.

Men det vill vi ändra på nu!

Till sist vill jag också tipsa om vår nya bloggare på topphalsa.se – Emma Igelström! Hon kommer också att åka med oss till Playitas i november och lära oss att crawla. (Se sid 111.) Perfekt för alla som har fallit för nya trendsporten triathlon i sommar! Haka på du också.

Kram!