Ja, det kanske du redan har hunnit lista ut – att träning som du faktiskt älskar är den enda träning du kommer fortsätta med… Har du inte hittat din träningspassion än? Testa dig fram! Här är några roliga förslag som kan vara värt att testa:

1. Ridning

roliga träningsformer

Red du när du var yngre? Kommer du ihåg lukten, adrenalinet, glädjen? Hur det kändes att pussa din favorithäst på mulen? Många hästtjejer slutade med ridningen i tonåren… med det är aldrig försent att börja igen! Här är 9 skäl för alla gamla ridtjejer att börja rida igen!

Ps. Även om du aldrig har varit ”en ridtjej” – det går att börja rida ändå! 😉  Det är många som börjar rida som vuxen. Så ta steget.

2. Simning

Simning är en oerhört skön och skonsam träningsform. Passar utmärkt för dig som exempelvis har ont i leder, knän, fötter… och liknande.

3. Pole dancing

Pole dance är en erkänd träningsform, med inslag från dans, gymnastik och akrobatik som kräver rejält med styrka. Du kommer att hitta muskler du knappt visste att du hade!

4. Löpning

är rätt före löpning

Oerhörd enkel träning. Bara att sätta på sig skorna att ge sig av! Att anmäla sig till olika lopp eller löpargrupper kan vara riktigt bra för motivationen.

Här hittar du bra träningsprogram för löpning (oavsett vilken nivå du befinner dig på nu!)

5. Squash

Squash går snabbt, gör dig svettig och ger garanterat träningsvärk i rumpan. Dessutom är squash en sport som är väldigt social, då man kan spela med en vän. På många squashhallar runt om i Sverige går det dock utmärkt att anmäla sig utan att ha en lagkamrat, då det finns många nybörjargrupper och liknande.

6. Orientering

En perfekt sport för dig som älskar att träna i naturen, gillar löpning och är tävlingsinriktad.

7. Skidåkning

rolig tträning och roliga träningsformer

Skidåkning är en sport som både kan ge adrenalin och naturupplevelser. Vill du komma igång med din skidåkning kan ett enkelt sätt vara att följa med på en träningsresa. Vi på ToppHälsa erbjuder olika skidweekends i det svenska fjället för både nybörjare och vana motionärer. LÄS OM VÅRA SKIDRESOR HÄR!

8. Skridskor

Med skridskor kan du få riktigt härliga naturupplevelser. På vintern kan du exempelvis åka på våra frusna vatten, och varför inte avsluta med att göra en brasa, grilla korv och dricka kaffe ur en termos.

9. Bodypump

Ett styrkepass som kör igenom och bygger upp hela kroppen.

10. Yoga

yoga-på-morgonen

Det finns flera olika typer av yoga. Testa dig fram – och se vilken form som passar dig!

Vissa typer av yoga kan vara väldigt fysiskt ansträngande och därmed vara en effektiv form av styrketräning. En annan typ av yoga kan vara väldigt stilla, med inslag av meditation, som ger dig verktyg att vara mer närvarande i vardagen.

LÄS OCKSÅ: Bästa yogaövningarna på morgonen – så får du en optimal start på dagen

11. Crossfit

Bli stark i expressfart. Här får du jobba effektivt med hela kroppen. Och det är roligt!

12. Golf

Många har redan grönt kort, men för den som fortfarande tvekar om man ska börja spela golf eller inte kommer här nio skäl till varför just du ska börja!

13. Tennis

tennis – en rolig träningsform

En rolig, snabb och social sport – perfekt för dig som gillar racketsporter!

14. Innebandy

Börja spela med dina kollegor eller varför inte hoppa in i ett Korpen-lag.

15. Curling

Många har sett curling, men inte många har testat! Curling är en social aktivitet, som är utmärkt att göra tillsammans med företaget eller ett gäng kompisar. Det är enkelt att lära sig grunderna!

16. Mountainbike

Åre-bike-festival-sommar

Cykla i mountainbike-banor i exempelvis Åre. Ett härligt sätt att upptäcka naturen!

17. Cirkelträning

Effektiv träningsform som ger resultat på kort tid. Går utmärkt att göra hemma, så som på gymmet eller i gruppklasser. Här tipsar träningsgurun från Biggest Loser, Jillian Michael, på hur dessa träningsövningar i en cirkelträning kan se ut!

18. Träna med PT

Kan ge oerhört med motivation. Dessutom får du träning som är skräddarsydd efter dina mål och din kropp – utan risk att skada sig.

19. Kajak

träna i Åre – året runt (sommar + vinter)

Ännu en härlig sport för dig som gillar naturupplevelser!

20. Stadsgympa

Gympass utomhus där man använder lyktstolpar, träd och parkbänkar i stället för vikter och skivstångar. Social träningsform med många parövningar. Bra sätt att träffa nya människor eller till och med en partner.

21. Dans

Lär dig att dansa en ny dansform… bugg, salsa, dancehall? Vilken dansform tycker du om? Testa dig fram – och ha kul!

dans - en rolig träningsform!

Och glöm inte: den bästa träningen är den som blir av!

Psst! Är längdskidor din nästa utmaning? Boka in dig på vår härligt teknikkurs i Tällberg!

Topphalsa.se_header

SKIDHELG I TÄLLBERG 2020

När: 14-16 februari 2020
Var: Villa Långbers i Tällberg
Pris: 4 395 inkl moms. Enkelrumstillägg tillkommer på 300 kr

Allt detta ingår:
– Boende del i dubbelrum
– Frukost, lunch, mellanmål & middag
– Alla aktiviter i programmet

LÄS MER OCH BOKA HÄR!