Quinoa som ska rädda världen, ett passande recept på quinoagröt och förstås trenden som växer så att det knakar: husdjurs-fikat. Det och mycket mer diskuteras i veckans avsnitt av Pepp-podden!

pepp podden

Äntligen fredag, och äntligen nytt avsnitt av Pepp-podden!
Har du varit på kattcafé? Eller haft ett eftermiddagsfika med ormar, getter eller igelkottar? Vi pratar om (den faktiskt rätt hälsosamma!) husdjurs-fika trenden som växer så det knakar runt om i världen. På tal om världen – visste du att quinoa ska rädda den? Verkar det som i alla fall. Det firar vi genom att vitamin- och mineralboosta oss med supergod quinoagröt! Vi undrar också varför smilegropar ovanför rumpan blivit en megastor trend? Dessutom har Pam hunnit bli en riktig hälsohjälte sedan förra avsnittet – och vunnit pris! Tack för att du lyssnar – kram Pam & Sandra.

Psst.. Självklart delar vi med oss av receptet till den supergoda quinoagröten!

Quinoagröt med bär och kokosmjölk

3 portioner

Du behöver:
1 dl quinoa (i valfri färg)
1 dl vatten
1 burk kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
Topping: Bär, kokosflarn och eventuellt lite flytande honung.

Gör så här: Skölj quinoan och blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt sedan puttra på låg värme i cirka 25 minuter, eller tills konsistensen är som du vill ha den. Toppa med valfria bär, kokosflarn och eventuellt lite flytande honung om du vill.

I pepp-podden möter du ToppHälsas chefredaktör Pamela Andersson och redaktör Sandra Hiort med gäster i ett samtal om träning, hälsotrender, kost, mental hälsa och välbefinnande.

Lyssna på tidigare avsnitt här:

 

Vill du läsa mer inspirerande och peppiga artiklar? Följ ToppHälsa på Facebook för att inte missa det senaste inom kost, träning och hälsa!