Ca 15 bitar
3 ägg
2 msk honung
1 msk agave
75 gram kokosolja
75 gram choklad
1 dl mandelmjöl
½ dl kokosmjöl
2 msk kakao
1,5 tsk bakpulver
1 nypa vaniljpulver

GLASYR:

100 gram mörk choklad
1 msk honung
2 msk vegetabilisk grädde, till exempel sojagrädde eller kokosgrädde
½-1 dl riven kokos

kokos recept

GÖR SÅ HÄR: Sätt ugnen  150 grader. Vispa äggen poröst tillsammans med honung och agave. Smält kokosoljan och hacka chokladen i mindre bitar. Ta kastrullen från plattan och blanda ner chokladen i oljan. Blanda försiktigt de torra ingredienserna med äggblandningen och chokladen. Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsform. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna. Bred glasyren över kakan och garnera med riven kokos och skär kakan i rutor.

Gör glasyren så här: Värm chokladen försiktigt över vattenbad. Tillsätt grädden och smaka av med honung. Bred glasyren över kakan och garnera med riven kokos.

Recept Monica Gyllerup

Psst! Vill du få koll på dina matvanor och äta hälsosam mat hela livet?

Gå ner i vikt – och stanna där!

  • En onlinekurs som ger dig ett nytt ätbeteende under 10 veckor
  • Du får 13 filmer där dietist Karin Magnusson peppar och guidar!
  • Lustfyllt arbetsmaterial ingår (skriv ut hemma!)
  • Diskutera med både Karin och andra deltagare!