Varma dagar räcker det ibland med något lättare att äta. Testa den här ljuvliga jordgubbsgazpachon som både mättar och svalkar!

250 gram jordgubbar
1 liten gul lök
1/2 röd paprika
1/2 gurka
1 vitlöksklyfta
1 bit röd chili
2 msk kallpressad olivolja
1 pressad lime
salt
svartpeppar

Gör så här: Hacka bär och grönsaker och mixa slätt i en matberedare. Späd med lite vatten om det blir för tjockt. Häll i olivolja, lime och krydda med salt och peppar. Mynta är gott att ha i, eller att toppa med smulad valfri ost. (Till exempel fetaost.)

Läs också: 7 anledningar att äta ingefära + recept

Recept Karin Magnusson

Psst! Vill du få fler mat-tips från Karin och komma in i bra matvanor en gång för alla? Kolla in vår kurs!

Gå ner i vikt – och stanna där!

  • En onlinekurs som ger dig ett nytt ätbeteende under 10 veckor
  • Du får 13 filmer där dietist Karin Magnusson peppar och guidar!
  • Lustfyllt arbetsmaterial ingår (skriv ut hemma!)
  • Diskutera med både Karin och andra deltagare!

NUVARANDE Recept: Sommarens godaste soppa som svalkar – jordgubbsgazpacho!
NÄSTA Kickstarta din träning med vårt supereffektiva gå-program!