Att rensa ur förrådet och garderoben ger en garanterad nystart men det kan också vara bra för hälsan! Passa på att sälja dina gamla prylar på Blocket och få både pengar och lycka.

Känslan av ett städat förråd är oslagbar och under påskhelgen går svenskarna loss extra mycket och rensar sina källare, garderober och garage. Annandag påsk är faktiskt den dag på året då flest annonser läggs upp på Blocket. Det är även då säljsajten har störst antal besökare totalt – hela 1,5 miljoner.

Köp en cykel på Blocket i helgen

Läs mer: Det här gör oss lyckliga – på riktigt (enligt den största studien som någonsin gjorts)

Skälet till det höga antalet besökare är förmodligen att vi vill välkomna det nya i och med vårens intågande, och därmed göra oss av med gamla prylar som bara ligger och skräpar. Att det får oss att må bra är en härlig bonus.

– Vi har alltid vetat att begagnathandel är bra både för plånboken och vår planet. Nu ser vi att rensa hemma även kan bidra med lycka. Med tanke på hur många som planerar att rensa och vårstäda håller vi tummarna för ett nationellt lyckorus i påsk, säger Linnea Aguero, pressansvarig på Blocket.

Vi säljer saker på Blocket för tusentals kronor

Skälet till att svenskarna rensar är att de vill ha ordning och reda, färre saker och mer plats. Men det har även visat sig att folk sitter på riktiga guldgruvor. Enligt Blocket uppskattar svensken att den äger prylar som inte används till ett värde av 23 832 kronor. När det kommer till barnfamiljer är summan ännu större – de uppskattar nämligen värdet till 30 344 kronor.

Vi blir lyckliga av att rensa

Att slänga ut det gamla är ett enkelt sätt att ta till för att må bättre, menar Erik Fernholm, expert inom kognitiv neurovetenskap och lyckoforskning:

– Jag är inte förvånad över att vårstädning och rensning i hemmet kan skänka glädje. Ofta vill vi ha mer prylar och högre status, men studier visar att ju mer materialistiska vi är, desto olyckligare är vi. Med mindre fokus på prylar, ägande och status frigör vi mer tid till lyckofrämjande delar av livet, så som hälsa, upplevelser och att bidra till andras välmående.

Läs mer: 7 vanor som lyckliga personer har (som är enkla att härma!)

De som sålde något på Blocket under 2015 tjänade i snitt hela 8 571 kronor. Det vi helst köper just nu är cyklar, vilket verkligen skvallrar om att våren är på väg.

Rensa ut garderoben och sälj kläderna på Blocket och bli lyckligare

Passa på att fynda en ny cykel i helgen så får du vardagsmotion på väg till och från jobbet hela våren.

Psst! Rensa ur och sälj prylarna hemma och lägg pengarna på en träningsresa, följ med oss till Kreta!

Ny4_kreta

TRÄNINGSRESA TILL KRETA

När: Vecka 1: 10/11-17/18 maj 2019
Vecka 2: 17/18-24/25 maj 2019
Var: Cavo Spada Luxury Resort, Kreta
Pris: 12 998:- (en vecka) och 21 500:- (två veckor)
Ingår: Flyg, transfer, mat på flyget, del i dubbelrum, helpension inkl. dryck, alla ToppHälsas aktiviteter på schemat

LÄS MER OCH BOKA HÄR!