Vad passar bättre en höstig fredag än en gudomlig renskavsgryta med kantareller och lingon? Här är det allra bästa receptet!

Renskavgryta – det här receptet är enkelt att göra och supergod att äta!

Ingredienser:

4 portioner
1 gul lök
800 g renskav
2 msk smör
kantareller
2 dl vispgrädde
5 dl viltbuljong
2 msk messmör
1 tsk timjan
salt och nymald svartpeppar
3 msk rårörda lingon

Till servering:

kokt potatis och lättkokta grönsaker som gröna bönor eller ärtor.

Så här gör du:

Skala och skiva löken och bryn den tillsammans med köttet i en stor vid panna. Om kantarellerna är fuktiga bör vätskan först kokas ur i torr panna, tillsätt sedan lite smör och bryn dem i 4–5 minuter. Tillsätt det till köttet. Häll i grädde, fond, messmör och timjan och låt det koka ihop på svag värme cirka 5 minuter. Salta och peppra efter smak. Blanda i lingonen men spar lite till dekoration. Servera med potatis och kokta grönsaker.

Ett till gott recept: Släng ihop en curry till middag!

NYHET! Kolla in vår nya yogakurs som guidar dig till ett skönare liv – på bara 10 veckor!

Yoga & yinyoga – bli smidig, stark och stressfri på 10 veckor!

Yoga motverkar stress och depression, minskar värk i nacke och rygg, stärker hjärtat och gör dig smidig och stark. I den här kursen får du konkreta och användbara verktyg som hjälper dig att hitta en mer hälsosam livsstil i förenlighet med yogans filosofi. 

Pris: 799 kr