Lyxa till din gröt! Här är ett underbart recept på rödbetsgröt med bär och frön – en näringstät frukost som gör dig både mätt och glad. Tack matbloggen ”Add more green” för receptet! 😍

Foto: Liselotte Forslin från bloggen Add more green.

Recept: Rödbetsgröt (med mörka bär och frön)

4 portioner

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 4 dl vatten
  • 2 råa rödbetor, skalade och finrivna
  • 1 krm salt

Honungsrostad fröblandning

  • 1 dl blandade frön, t ex pumpa, solros och sesam
  • 1 msk olja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 liten nypa flingsalt

Till servering

  • Mörka bär,  t ex björnbär och blåbär
  • Ditt val av mjölk eller mjölkdryck (jag brukar köra med havredryck)

 

Gör rödbetsgröt så här:

  1. Koka upp havregryn, vatten och salt.
  2. Lägg i de rivna rödbetorna och låt de koka med 3-4 minuter.
  3. Stek fröna i oljan så de får lite färg. Akta så det inte bränns!
  4. Ringla över honungen och strö på saltet och skaka om.
  5. Förvara i en liten burk.
  6. Servera gröten med bär, honungsrostade gryn och ditt val av mjölk eller mjölkdryck.

Ps. Rödbetan ger inte så mycket smak utan mest färg och näring.

LÄS OCKSÅ: 6 proteinrika frukostar (för dig som vill gå ner i vikt)

NUVARANDE Rödbetsgröt – kickstarta morgonen med denna hälsoboost!
NÄSTA 5 klassiska grälmissar – och så undviker ni dem