I annonssamarbete med REEBOK

Vill du leva hälsosamt, men tycker det är svårt att hitta tid för träning? Satsa på promenader!

Ungefär trettio minuter varje dag bör vi vara så pass fysiskt aktiva att vi får upp pulsen och blir andfådda. Men forskning visar att bara hälften av svenskarna kommer upp i den nivån.

Tycker du att ett träningspass om dagen känns omöjligt att hinna med? Du måste faktiskt inte släpa dig till gymmet eller ge dig ut för att springa milen. Prova istället att smyga in motion i vardagen. Raska promenader är till exempel en supersmidig träningsform som är enkel att få till.

Reebok_TH_2_ny

Systrarna Magdalena och Hannah Graaf håller sig i form med promenader. De tycker båda att det är viktigt med sköna och snygga skor.

Satsa på bra walkingskor

Kanske kan du börja gå till och från jobbet, hoppa av bussen några stationer tidigare eller promenera när du ska göra ärenden. Du kan till och med dela upp din dagliga halvtimme på två eller tre korta promenader.

För att komma igång krävs egentligen bara en sak: bra skor som ger stöd och stötdämpning. Satsa på ett par lätta walkingskor utformade specifikt för promenader.

Snygga skor får dig att gå mer

Och var noga med att välja ett par riktigt snygga skor så att du vill ha dem på dig hela tiden. Idag är det helrätt att matcha sneakers till kostym eller klänning. Ta fasta på det och snöra på dig dina sneakers dagligen – på jobbet, shoppingrundan eller på aw:n. När du redan har sköna skor på dig blir det mycket enklare att gå lite längre.

Reebok_animationen_final

Du är värd ett par riktigt snygga och sköna skor! Reebok Ever Road är gjord av ventilerande mesh som håller dina fötter skönt svala.

Fem hälsofördelar med att promenera 30 minuter om dagen

1. Du blir mindre stressad

Du har säkert märkt att den där klumpen i bröstet minskar så fort du ger dig ut på en promenad. Promenader är ett populärt och framgångsrikt sätt att rensa tankarna på och ett av de bästa sätten att stressa av på.

2. Din matsmältning blir bättre

Matkoma efter en tung måltid? Vi fattar att soffan lockar – men bästa sättet att få igång matsmältningen är faktiskt att gå. Forskning visar att en promenad får maten att passera snabbare genom tarmsystemet.

3. Du minskar risken för en rad sjukdomar

Vill du leva länge? Det finns som vi alla vet såklart inga garantier, men forskning visar att dagliga promenader minskar risken att drabbas av en rad olika sjukdomar – som till exempel bröstcancer, svår stroke, diabetes typ 2 och hjärt- och kärlsjukdomar.

4. Du sover bättre

Ta en kvällspromenad istället för att ligga och vrida och vända på dig sängen. En daglig promenad boostar produktionen av naturliga sömnhormon, vilket gör att du får lättare att komma till ro.

5. Du blir piggare och gladare

Om du känner dig slö och energilös kan det kännas tufft att ge sig ut på en promenad. Men det är faktiskt precis vad du behöver. Motion pumpar in mer syre i hjärnan, sänker blodtrycket och ökar produktionen av flera hormon som får oss att må bra.

Reebok Ever Road

TH_reebok_sista

Dina fötter kommer älska Reebok Ever Road. De luftfyllda sulorna ger en fantastisk stötdämpning oavsett vilket underlag du går på.

Reebok Ever Road är en strömlinjeformad och lätt promenadsko i ventilerande mesh. Yttersulans beprövade DMX-teknologi dämpar stötar genom att förflytta luft mellan olika kapslar inuti sulan. Det justerbara snörsystemet gör att foten hålls på plats i ett fast grepp samtidigt som det låga skaftet ger full rörelsefrihet runt vristen.