Det bästa sättet att ta hand om träningskläder är att göra rätt innan de börjar lukta. Men det finns också knep för att fräscha upp träningskläder som luktar illa. Här kommer 5 tips som verkligen fungerar!

1. Torka träningskläderna direkt efter träning

Om du trycker ner fuktiga träningskläder direkt i tvättkorgen trivs bakterierna som bäst. Om du i stället torkar kläderna först kommer de inte att börja lukta illa lika snabbt.

2. Tvätta eller skölj träningskläderna direkt efter passet

Ett annat sätt att undvika att bakterier bildas är att tvätta kläderna så snabbt som möjligt efter träning. Självklart ska man inte behöva sätta på en maskin efter varje träningspass. Om du har problem med träningskläder som snabbt börjar lukta – testa att skölja upp kläderna efter träningen och häng upp så de får torka innan du lägger ner dem i tvättkorgen.

3. Använd inte sköljmedel/mjukmedel när du tvättar träningskläder

Träningskläder förlorar sin förmåga att andas och absorbera fukt av sköljmedel och bör alltid tvättas med endast tvättmedel. Sköljmedel gör också att plagg i stretchmaterial förlorar spänsten och att handdukar får sämre uppsugningsförmåga.

Så tvättar du träningskläder på bästa sätt.

4. Följ tvättanvisningarna på plaggen när du tvättar träningskläder

De flesta träningsplaggen ska tvättas i 40 grader. Syntetiska träningskläder rekommenderas i stort sett aldrig att tvättas på mer än 40 grader medan plagg i bomull i vissa fall tvättas i 60 grader. Följ tvättrådet så kommer dina träningskläder inte att tappa formen så snabbt. En del tvättmaskiner har egna program för träningskläder som är mer skonsamma för plaggen. Leta efter program på din tvättmaskin som heter till exempel: ”Sport” eller ”Syntetics”.

Läs mer: Vårens snyggaste träningskläder – shoppa bästsäljaren med ToppHälsas rabatt

5. Ta bort dålig lukt från träningskläder med hjälp av ättika

Att använda ättika är ett klassiskt husmorsknep för att få bort dålig lukt. För att göra träningskläderna fräscha igen – pröva att lägga i 1-2 matskedar med ättika i sköljmedelsfacket.

Psst! Tanka energi och få ny träningsmotivation, följ med på någon av våra peppande träningsresor!

playitas

TRÄNINGSRESA TILL PLAYITAS, FUERTE VENTURA 2020!

När: 1-8 och 2-9 november 2020
8-15 och 9-16 november 2020
(Datum beroende på avreseort)
Var: Playitas Resort, Fuerteventura
Pris: 13 498:- (en vecka)
och 18 998:- (2 veckor)
Avreseort: Stockholm (mån), Göteborg (mån), Köpenhamn (sön).
Allt detta ingår:
– Flyg tur retur
– Transfer och mat på flyget
– Boende del i dubbelrum
– Halvpension (frukost och middag)
– All träning enligt program

LÄS MER OCH BOKA HÄR!