19 grafiska designers i olika länder fick uppdraget att göra om ett originalfoto på en man så att han blev mer attraktiv. En undersökning för att synliggöra alla de ideal som finns – som får så många att må så dåligt.

Skönhetsideal påverkar många. Även män. Och kan i värsta fall styra våra liv. Enligt det engelska företaget Online Doctor, som står bakom studien, känner ungefär 40 procent av alla män i England en press om att ha en ”perfekt” kropp – och upplever också att detta påverkar dem i sin vardag och i sina relationer.

För att få bättre uppfattning om idealet bad därför ”Online Doctor” 19 olika länder att visa hur idealmannen ser ut i just deras land. En undersökning som visar att det ”attraktiva” utseendet skiljer sig enormt beroende på var i världen du befinner dig – och att ideal snarare än en kulturell norm (som ständigt förändras!)

 

Så här såg originalfotot ut:

mansideal – så här ser den perfekta kroppen ut i 18 olika länder

 

Här är de redigerade bilderna från de olika länderna:

så ser den perfekta mannen ut i olika länder

 

”Vi hoppas att detta projekt bidrar till att män sätter sin fysiska och psykiska hälsa före utseende – och att vi tillsammans kan göra kropp-självförtroende till vår kulturella norm”, skriver Online Doctor på sin hemsida.

 

Vill du se mer sånt här?
Följ ToppHälsa på Facebook så missar du inget!

LÄS OCKSÅ: Det här gör oss lyckliga på riktigt (enligt den största studien som någonsin gjorts)

 

 

Linda-byline-topp