Ett halvt glas vin. Så mycket motsvarar kalorierna som en kvinna på 70 kilo bränner genom fem minuters sex i missionären. Det motsvarar också fyra minuters löpning eller tio minuters yoga. Vill du och din partner få en effektivare förbränning krävs mer avancerade sexkonster än så ;)

Det är sexshoppen Sinful som har skapat kaloriberäknaren där det går att räkna ut hur många kalorier just du och din partner bränner när ni har sex. Genom att fylla i kön (det krävs att man identifierar sig som man eller kvinna), vikt, sexställning och antal minuter ni håller på, kan du se vad ert rullande i sänghalmen motsvarar i både mat och annan fysisk aktivitet.

Kaloriberäknaren nämner dock ingenting om effekten av förspel.

– Vi har valt att utesluta det, då förspel kan variera så mycket i aktivitet. Därför är det svårt att få en korrekt kalorimätning av förspel. Tanken var att ha med det från början, men matematiskt sett så var det bättre att utesluta funktionen, säger Kasper Rasmussen på Sinful.se.

Orgasmer kom inte heller med i beräknaren men enligt Kasper Rasmussen finns studier som visar att man förbränner cirka tre kalorier vid en orgasm – vilket inte skulle göra så stor skillnad för det slutgiltiga resultatet.

Här hittar du kaloriberäknaren. Av sexställningarna som går att välja mellan är ”69:an stående” den mest effektiva för förbränningen.

Eller så tränar man först och ligger sen… 😉

LÄS OCKSÅ: Hur gör man för att få en fontänorgasm – tips och övningar

 

Vill du se mer sånt här? Gilla ToppHälsa på Facebook så missar du inget!

byline_lisa_ny