Pizza behöver inte innebära en fettfest. Här är ett recept på en supergod, inte supernyttig, men fantastisk dinkelpizza med västerbottenost och kantareller. Smarr!

Recept: Smarrig dinkelpizza med kantareller!

4 portioner

25 g jäst
2 1/2 dl vatten, 37 grader
3 dl fullkornsdinkel
2 dl dinkel, siktat
flingsalt
2 msk rapsolja
500 g kantareller
1 klick smör
salt och peppar
3 dl riven Västerbottensost
färsk timjan

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ner jästen i det fingervarma vattnet. Blanda ner mjölet, en nypa salt och rapsolja. Knåda ordentligt i 10 minuter, alternativt kör degen i en matberedare i 5 minuter. Låt degen jäsa under duk i 30–40 minuter.

Stek kantarellerna i en torr panna. Blir det mycket vätska från svampen – häll bort den. Klicka i smöret och fräs svampen gyllenbrun. Salta och peppra. Knåda den jästa degen och dela den i åtta delar. Kavla ut varje del och lägg på bakplåtsklädd ugnsplåt. Fördela osten och svampen på varje platta. Grädda i ugnen i 13 minuter. Dekorera med färsk timjan och flingsalt.

NUVARANDE Recept: Smarrig dinkelpizza med kantareller!
NÄSTA Kom igång med pulsträning – träningsprogram för just din nivå