Tror du också att du ska dö varje morgon när väckarklockan ringer? Du är inte ensam. Men med hjälp av ToppHälsas knep kommer det att gå lättare att lämna den varma sängen imorgon.

Låt dig väckas av ljuset

Investera i en så kallad wake up light och vakna till fågelkvitter och en energigivande soluppgång istället för en genomträngande larmsignal. Lampans ljusstyrka stegras långsamt så att du får en lugn och behaglig stund på dig att lämna sömnen.

vakna enklare wake up light

LÄS OCKSÅ: Alltid trött? Här är de 13 vanligaste orsakerna

Gör väckarklockan otillgänglig

Eller så ställer du helt enkelt väckarklockan eller mobiltelefonen långt ifrån sängen, gärna i ett annat rum, så att du måste gå upp för att stänga av oljudet. När du väl är på benen går det lättare att fortsätta in på toaletten där du skvätter iskallt vatten i ansiktet.

Lukta på en apelsin

Att lukta på en apelsin är ett gammalt husmorsknep som sägs göra att du piggnar till. Om det verkligen fungerar på dig återstår att se, men det skadar ju inte att investera i ett kilo citrusfrukter inför arbetsveckan. Om det inte funkar kan du alltid göra apelsinjuice av dem, så känns frukosten lyxigare och du piggnar till av all c-vitamin.

vakna enklare lukta pa apelsin

DU KANSKE OCKSÅ VILL LÄSA: 5 växter som hjälper dig att sova

Bevaka en nätauktion

Se till att vara med i en auktion på nätet som går ut ungefär samtidigt som du ska gå upp. Om du verkligen vill ha den där prylen gäller det att vara på alerten vid slutspurten, vilket hjälper dig att kvickna till.

Nyheterna får dig att piggna till

Har du en tv i sovrummet är det perfekt att dra igång den och morgna sig till ett morgonprogram. Sätt dig upp lite samtidigt, så vaknar du till liv fortare. Om det dessutom är ett intressant ämne som avhandlas så går det ännu fortare att få igång hjärnan.

Portrait Of A Man Watching Television In Bedroom

Håll dig varm

Ha en morgonrock och ett par varma tofflor redo precis bredvid din sängplats. På så sätt blir det inte lika hemskt att lämna den sköna sängen, eftersom du bara förflyttar dig till något annat mjukt och gosigt.

LÄS MER: Duscha på rätt sätt – och håll dig pigg hela dagen (ja, det fungerar!)

Låt kaffedoften förföra dig ur sängen

Startar du alltid din dag med en kopp java? Preppa kaffebryggaren dagen före och se till att ha en kontakt med timer så att det börjar bryggas strax innan du ska gå upp. Vem kan motstå doften av nybryggt som letar sig in i sängkammaren, liksom?

Its coffee time !!!

Psst! Kolla in vår nya yogakurs som guidar dig till ett skönare, piggare liv – på bara 10 veckor!

Yoga & yinyoga – bli smidig, stark och stressfri på 10 veckor!

Yoga motverkar stress och depression, minskar värk i nacke och rygg, stärker hjärtat och gör dig smidig och stark. I den här kursen får du konkreta och användbara verktyg som hjälper dig att hitta en mer hälsosam livsstil i förenlighet med yogans filosofi. 

Pris: 799 kr