I Pams senaste krönika riktar hon ett varmt och innerligt tack till alla fantastiska läsare. För inspirationen. För glädjen. För peppen.

Det viktigaste för en tidning är dess läsare. Det är för er skull vi går till jobbet och anstränger oss för att hitta nya spännande träningstrender, mat som är både nyttig, lättlagad och god, de snyggas- te träningskläderna, de effektivaste dieterna eller reportage som både berör, inspirerar och kanske sår ett frö till något nytt i just ditt liv.

Vi vill med vår tidning ger er 100 % pepp och inspiration att våga testa nya saker, ge er alternativ till alla som fastnat i gamla hjulspår och samtidigt reda ut vad som är guld eller sand i en djungel av träningsråd och prylar.

Vi vill bjuda dig på ett smörgåsbord av olika sätt att må bra: yoga, tabata, stavgång, löpning eller varför inte dans? För vem vet bäst om vad som är rätt eller fel för just dig?

Du förstås!

Sedan jag tog över ToppHälsa har jag levt efter mottot : ”Den bästa träningen är den träning som blir av”, och du tränar ju bara om du tycker att det är kul eller tycker att det ger dig något (typ bättre hållning, starkare axlar eller bättre ork).

Jag ser vår tidning som din personliga tränare.

Din leverantör av nyheter om allt från zumba och inner glow till skönhet och spa (kolla in guiden på sidorna 101–106), men framför
allt är vi din vän som står bredvid och peppar dig när det känns som att du tappat lusten och som (förhoppningsvis!) ger dig inspiration att komma igång igen.

Vissa gånger kan vi inte ens ta åt oss äran för inspirationen – då är det NI som peppar oss! Och då vill vi skriva om det också förstås. Som på sidorna 50–55, där vi möter tre kvinnor som hittat
sin träningsinspiration från en film, ett tv-program och en tyngdlyfterska! 
Jag har själv suttit framför tv:n, sett nå’t häftigt och tänkt att ”Åh, så kul det där ser ut”, men så går livet vidare och tanken ger vika för andra tankar. Men Cornelia, Sappi och Linn tog den där tanken vidare och hittade ett helt nytt intresse. Häftigt, tycker jag!

Magdalena Graaf har också en livsbejakande historia som fångar mig (sidorna 24–28) och jag älskar hennes egen metod av 5:2 (den som inte rör dieten alltså): att vara nöjd med fem skitdagar bara man får två bra!

Jag tänker på det när jag snart står inför den åttonde cellgiftsbehandlingen och kroppen värker och kortisonet har gjort mig svullen. Hela skelettet ömmar och ibland känner jag bara för att ligga kvar i sängen och tycka synd om mig själv.

Men så kom i dag – precis när tidningen snart skulle gå i tryck – ett glädjebesked från er!

Varje år vid den här tiden får vi nämligen siffror från Tidningsstatistik AB (TS) på hur det gått för Sveriges alla tidningar och magasin under förra året och det är alltid lite nervöst och pirrigt innan det blir officiellt.

Därför firade vi med extra mumsig frukost när vi fick svart på vitt på att ToppHälsa ökar antalet läsare! Vi blir fler och fler i ToppHälsa-familjen, och vi är så glada för det!

Tack för att ni är med oss, för att ni hör av er och för att vi får hänga med er – Sveriges bästa läsare – på våra träningsresor. Fem skitdagar med värk och nu en underbar dag med fina siffror tack vare er! Tack tack tack! Kram!