Hemligheten bakom en jämn och fin solbränna är en riktigt bra kroppsskrubb. Här är fem bäst i test-favoriter som rengör på djupet!

Om du bara smörjer dig med bodylotion utan att använda kroppspeeling så fungerar din body lotion bara som ett klister till de gamla hudcellerna, så att de stannar kvar på huden ännu längre. Därför är det så viktigt att använda kroppsskrubb! Välj gärna en peeling med oljebas, då dessa hjälper huden att återfå en mjuk och fin struktur. Peelingen rengör på djupet samtidigt som oljan återfuktar och boostar rikligt med näring.

PS. En kroppsskrubb tar inte bara bort döda hudceller, den ökar också blodflödet och förbränningen. Skrubba mot hjärtat i cirkelrörelser. En till två gånger i veckan är lagom.

Test: 5 bästa kroppsskrubbarna (huden blir ultralen!)

Rub n’ buff salt scrub, Ole Henriksen

Kroppsskrubben Rub n' buff salt scrub, Ole Henriksen

En lyxig, oljig och lagom rivig saltskrubb som lätt tar bort döda hudceller utan att torka ut huden. Innehåller sköna växter och mineraler och doftar fräscht av bland annat citrongräs och lavendel. Mums för huden!

495 kr. Finns att köpa här.

 

White forest body scrub

test Kroppsskrubb 2: White forest body scrub

Ekologiskt kroppsgodis som gör hela kroppen mjuk, ren och len. Skrubben är både finkornig och dryg och doftar fräscht av sol och hav. Praktiskt förpackad i lyxig tub som gör det lätt att portionera ut lagom mycket, utan kladd.

220 kr. Finns att köpa här.

 

Himalaya Scrub, Rituals

test med body scrub Himalaya Scrub från Rituals

Härligt len och lugnande kroppsskrubb som ger ett skönt och skyddande oljelager på huden. Innehåller kristallsalt från Himalaya och doftar härligt av asiatiska noter.

195 kr. Finns att köpa här.

 

Sockerskrubb med solrosolja, Naturligt vis

bäst i test med bkroppsskrubb: Sockerskrubb med solrosolja, Naturligt vis

Naturlig och ekologisk sockerskrubb på råsocker och mjukgörande oljor. Tar bort döda hudceller skonsamt och ger blodcirkulationen en skjuts. Gör huden mjuk men inte återfuktad – du kan behöva komplettera med en body lotion efteråt.

115 kr. Finns att köpa här.

 

Spring rose blonde, Estelle & Thild

bäst i test body scrub

Blomsterdoftande, ekologisk kroppsskrubb som ger huden härlig lyster och glans. Skrubbar skönt och tar försiktigt bort torr hud, utan att det blir rivigt.

199 kr. Finns att köpa här.

 

 

Hemmagjord kroppsskrubb – så gör du din egen!

  • 1 dl havssalt eller vitt socker (socker är lite skonsammare än salt)
  • 0,5 dl mandel- eller olivolja

Du kan också ha i 5-15 droppar valfri essentiell olja (lavendel passar de flesta hudtyper) om du vill att det ska lukta gott.

Är du väldigt torr rekommenderas att du även har i 1 msk honung!

Blanda ingredienserna – och skrubba!

 

Redo för brun-utan-sol?

Efter att du har använt en kroppsskrubb är det ett perfekt tillfälle att smörja dig med brun-utan-sol. I den HÄR artikeln tipsar vi om 5 bus-produkter som ger riktigt snygg bränna! Lycka till 😘

 

Artikeln innehåller köplänkar