Skrubba bort trött vinterhud och få ny, mjuk, fräsch hy med lyster. Vi på ToppHälsa har testat olika body scrubs för att se vilken som är bäst! Här är vårt resultat :)

bäst i test body scrub – dermalogica är vinnaren

Märke: Dermalogica

Namn: Exfoliating Body Scrub
Pris: 395 kr
Mängd: 150 gr
Betyg: ttttt

Krämig, superskön och lite mousserande konsistens. Många små korn av pulveriserad oliv- och fikonfrön. Innehåller papayaenzym som gör huden mjuk. Scruben tar bort döda hudceller och ger din hy den lenaste barnrumpefeelingen. Innehåller inga konstgjorda dofter eller färgämnen. Doftar f a n t a s t i s k t. Lavender, apelsin, sandelträ och rosmarin piggar upp och ger känslan av spa. Vi skulle kunna skrubba dygnet runt med den här.

LÄNK TILL PRODUKT.

 

 

Märke: Björk & Berries

Namn: Wild Strawberry Sugarscrub
Pris: 240 kr
Mängd: 200 ml
Betyg: ttttt

Superhärlig svenskproducerad jordgubbsskrubb för den som är svag för söta aromer. När du går ut ur duschen doftar hela du av jordgubbsblom. Härligt rivig skrubb med kraftiga, generösa skrubbkorn av socker – inte vanligare salt. Stort plus med sockerkristallerna är att de är mycket snällare mot våra avloppsrör. Så både en vinnare för din hy och miljön.

Märke: Enhus Organic

Namn: Exotic Body Scrub
Pris: 325 kr
Mängd: 237 ml
Betyg:tttt

Mycket snäll sockerscrub som det gäller att jobba snabbt med, den smälter fort! Skönt glid mot huden och lämnar en oljig hinna på huden som känns mjuk och återfuktad. Doftar som en exotisk kokosdrink blandat med citronlakrits som görs oss sugna på godis. Ekologiska ingredienser, innehåller bland annat citrusfrukter och kokosolja. Använd inte i ansiktet.

Märke: Kerstin Florian

Namn: Kräuter Chamomile Body Scrub
Pris: 264 kr
Mängd: 133 ml
Betyg: tttt

Kan en scrub kännas så här len? Så lätt att smörja in sig med? Ja, tydligen. Detta är lyxscruben som är värd att unna sig. Varken sandpapperkänsla eller det minsta rivig. Scruben har små, fina korn och ger en cremig känsla, nästa som mjuk lera. Lämnar en behaglig spa-doft efter sig. Huden blir len, frisk och – får man hoppas – även lite piggare.

Märke: Green People

Namn: Sensuous Sugar Scrub
Pris: 349 kr
Mängd: 245 gr
Betyg: ttt

Mandelmassa, tänker vi när vi känner på den här scruben som är gjord av sockerkristaller. För att vara en sockerscrub tar det lång tid innan kristallerna smälter, vilket är bra. Då hinner vi gnugga in den ordentligt. Ganska storkornig och bra riv. Den är lite vaxig och svår att jobba med, det blir inget riktigt glid mot huden som känns len och lite oljig efteråt. Du behöver inte smörja in dig efteråt. Doftar mynta och örter.

Märke: Rosenserien

Namn: Kroppspeeling
Pris: 329 kr
Mängd: 250 ml
Betyg: ttt

Skön men lite rinnig peeling som ska strama upp och stärka huden. Används med fördel tillsammans med en scrubhandske, då det inte är så tätt mellan kornen. Innehåller bara naturliga ingredienser som aloe vera-gel, oliv-, havtorns- och mandelolja. Doftar lätt och superfräscht. Huden blir len och mjuk och känns aningens uppstramad. Plus för att Rosenserien känns som ett med naturen. Hade dock önskat mer rivighet.

Märke: Korres

Namn: Basil Lemon Bodyscrub
Pris: 196 kr
Mängd: 150 ml
Betyg: ttt

En skön skrubb med en diskret doft av behaglig basilika. Passar såväl kvinnor som män. Lite för snålt med scrubbkornen, vilket gör själva skrubben något odryg. Plus för snygg och lätthanterlig förpackning – samt att produkten inte innehåller några parabener.

Märke: Aco

Namn: Soft Skin
Pris: 65 kr
Mängd: 150 ml
Betyg: ttt

Finkornig scrub med naturliga oljor från mandel och aprikos. Lite lös och rinnig, ungefär som hudcreme i konsistensen. En snäll scrub med mild parfymdoft av sommar och blommor. Gör huden ren och len.

Märke: Nivea

Namn: Creme Peeling
Pris: 50 kr
Mängd: 200 ml
Betyg: ttt

Ett bra budgetalternativ som gör sitt jobb och lämnar huden både len och ren. Doftar precis som Niveas hudcremer brukar göra och har ungefär samma konsistens som dem också. Fräsch och skön. Scrubens korn är ganska små men lagom. Vi tycker att vi får mycket scrub för pengarna.

Märke: Weleda

Namn: Birch Body Scrub
Pris: 135 kr
Mängd: 150 ml
Betyg: tt

Konsistensen på den här scruben påminner om pumptvål. Kornen är små men river ordentligt mot huden som blir rejält flammig efteråt. Har en fräsch, uppiggande citrusdoft som stannar länge i huden. Scruben glider bra mot huden som blir riktigt len. Passar dig som gillar en scrub med klös!

 

 

ANDRA TEST:

Vilken kroppsolja är bäst 2016? ToppHälsa testar!