I Pamela Anderssons senaste krönika firar hon ToppHälsas 10-årsjubileum!

Ni som har följt mig och ToppHälsa de senaste åren vet att vi älskar att fira saker i förskott (åtminstone jag, och redaktionen tvingas haka på …). Vi har därför firat vår födelsedag sedan januari – men nu äntligen är det dags ”på riktigt!”. Det här är nämligen vårt stora jubieumsnummer: ToppHälsa fyller tio år!

Hurra för oss och hurra för alla er som följer oss! Jag älskar stora fester och kalas, när jag nyligen gifte mig pågick bröllopsfesten i tre dagar med 120 gäster och under temat ”mjölksyra och champagne”, och så vill jag att vår 10-årsdag ska kännas också.

Glatt, härligt, varmt och med inslag av lustfylld träning, peppande reportage och bubblande generösa vinstregn!

Innan jag drabbades av cancer bävade jag varje år för att tiden började synas på kroppen och i ansiktet. Födelsedagarna där ljusen inte längre fick plats på tårtan – vem har lust att fira det? I dag förstår jag bättre. Varje år är en ynnest, att fira att jag fått ytterligare ett år på mig att leva, älska, krama mina närmaste och skratta med mina vänner; klart som tusan att det ska firas!

Så tänker jag med ToppHälsa också. Tänk vad mycket som har hänt under tio år. Tänk att just vi har fått vara med och se så många trender (och omslag) komma och gå. Vi har gått igenom alla fantastiska utgåvor och hittat saker vi redan glömt men som just det året var det trendigaste som fanns. Som Atkins och sex-terapi. Eller Dash-dieten. Någon som minns den? Hett som bara den så sent som för två år sedan. Läs vår genomgång på sidan 44.

På en födelsedag vill man ju bjuda så många som man får plats med, men framför allt sina närmaste vän
ner. Det löste vi
genom att bjuda de kvinnor som varit på flest omslag genom åren i ToppHälsa! Och vi är så glada att de ville komma! Både Gry Forssell, Jessica Almenäs, Tilde de Paula Eby, Magdalena Graaf och Annika Sjöö. De berättar hur det kommer sig att de är ToppHälsa-tjejer på sidan 38.

Kärlek kan ju också uppstå på fester och partaj. Det vet Johan och Karoliina som åkte med oss till Portugal på träningsresa var och en för sig och blev kära där under de svettiga passen och den heta solen. Läs om dem på sidan 62. En underbar kärlekshistoria!

Festliga sammankomster betyder inte att man lägger allt allvar åt sidan, det kan vara oerhört berikande att sitta vid ett fint dukat middagsbord och diskutera samtiden i en debatt med högt i tak och med något gott i glasen. Riktigt givande diskussioner mynnar dessutom ofta ut i handling, och genom åren har ToppHälsa gjort skillnad på flera olika plan. Som i utbrändhetsdebatten eller när det handlar om kvinnors hårda press på sig själva (sidan 46).

Och när alla vännerna har gått hem och det är dags att städa undan efter festen så handlar det om att sova gott. Gör du det? Om inte måste du läsa vår sov-guide på sidan 34.

10 år, alltså. Inget barn längre. Ingen liten parvel som letar efter sin plats i tidningshyllan. Vi är inte störst på marknaden riktigt än – men vi är nära. Och vi har roligast! Tack för att ni är med oss!