SIMGLASÖGON TEST. Skydda ögonen och se klart även under ytan. Här är de bästa simglasögonen som får dig att känna dig som en fisk i vattnet.

Simglasögon för triathleter – ToppHälsas bäst i test!

simglasögon-öppet-vatten

Nimesis polorized, Arena

PRIS: 299 kr

Stora simglasögon för extra vid syn som ger lite cyklopkänsla. Sluter åt skönt runt ögonen och har ett bekvämt band som är lätt att justera, även på. Har polariserade glas, UV-skydd och antifog som förhindar imma. Perfekta för utomhussimning och triathlon.

BETYG: 5/5

 

Skön passform

test-simglasögon

Fusion air, Zoggs

PRIS: 239 kr

Simglasögon i silikon med antifog, mörkt glas och UV-skydd. Ger behagligt ljus både under och över vattenytan. Skön passform som enkelt går att justera runt huvudet och vid näsan. Plus för att bandet är mindre klibbigt och inte fastnar i håret. Bra både i bassäng och öppet vatten. Prisvärda!

BETYG: 5/5

 

Bra budgetalternativ

bra-simglasögon

Swim Goggle, Soc

PRIS: 99 kr

Helgjutna silikonbågar som sitter superskönt och tätt kring ögonen. Går inte att justera i storlek men det stretchiga bandet passar de flesta. Ger bra sikt under vattnet. Spegelglas och UV-skydd gör att de även funkar utomhus. Prisvärda glasögon för motionssimmare.

BETYG: 4/5

 

Simglasögon med justerbar storlek

simglasögon-bra

Advanced swimming, Olanders

PRIS: 149 kr

Sköna glasögon som är enkla att ställa in till rätt storlek, både band och näsbrygga är justerbara. Har antifog, UV-skydd och spegelglas. Funkar lika bra i simhallen som utomhus. Plus för det praktiska plastetuiet som man får med.

BETYG: 4/5

 

Tävlingsbrillor

simglasögon-bäst

Speedo, IQfit

PRIS: 550kr

Slimmade simglasögon med snygg design. Har antifog, spegelglas och UV-skydd. Sitter väldigt nära ögat och ger skönt ljus under vattnet. Justerbar näsbrygga och smart märkning på bandet som gör att du lätt kan ställa in det i exakt din storlek. Det krävs teknik för att ställa in perfekt passform. För tävlingssimmare!

BETYG: 4/5

 

Fin allroundmodell

simglasögon-test

Malmsten, Optimals

PRIS: 199 kr

Helgjutna glasögon i vinyl som är smidiga och lätta att justera runt huvudet. Näsbryggan går inte att justera på den här modellen. Har antifog, klarglas och UV-skydd. Kan upplevas som aningen stela runt ögonen men det är en rymlig allroundmodell som täcker bra och sitter väldigt skönt.

BETYG: 4/5

 

LÄS OCKSÅ: Topphälsa testar sporthörlurar 2016