Med Moveoo-metoden vill han uppmuntra till rörelse istället för övningar och till en träning som är varierad och rolig. Vi säger välkommen till ToppHälsas nya bloggare Jose Nunez!

Hej Jose och välkommen som bloggare hos oss! Vem är du? 

– Hej och tack! Jag heter Jose Nunez och har varit tränare sedan 30 år och drivit gym i 25 år. Jag tränar alla från elitidrottsmän till motionärer och barn. Sedan 2015 satsar jag helhjärtat på Moveoo-metoden jag skapat, som är ett hopkok av alla kunskaper och erfarenheter jag använt under dessa 30

jose nunez
år, ihopkopplat till det rådande samhällsbehovet.

Hur känns det att börja blogga för ToppHälsa?

– Det känns inspirerande som tusan att få fortsätta att nå ut med ett nytt budskap kring träning och livsstil. Ett budskap som handlar om att hitta inspiration kring träningen på nya vis. Vi har aldrig haft så mycket kunskap kring träning som vi har idag i och med appar, internet och bloggar, men samtidigt har vi aldrig känt oss så vilsna kring träning som vi gör idag. Jag vill inspirera och få folk att förstå hur enkelt det är att göra träningen naturlig men samtidigt rätt avancerad.

Hur kommer du att göra detta då?

– Genom att väcka lust och lek tillbaka till träningen och att peka på det inte finns några rätt, fel eller måsten. Jag vill visa att det finns så många fler sätt att träna på än vad vi gör idag, något som  kommer få fler att börja träna och färre att uppleva träning som enformigt. Mina metoder

jose-nunez
bottnar i vad människan gör och varför hon gör det. Jobbar du exempelvis som art director och sitter mycket under dagarna för att sedan gå hem och titta på dina favoritprogram på tv, ja då kanske spinning tre gånger i veckan inte är det optimala för dig – det skapar destruktiva processer i din kropp. Jag vill väcka tanken hos folk kring att träningen går att anpassa efter vem man är och vad ens egna behov är.

Du använder uttrycket rörelse istället för övningar, hur kommer det sig?

– Ja, precis. En övning för mig är en rörelse man upprepar förbannat många gånger tills man tröttnar på den. En rörelse däremot handlar om att förstå hur leder och muskler fungerar och hur man ska vrida på kroppen för att få maximal effekt. Om man frågar hur många det är som egentligen tycker att det är kul att träna tror jag att förbaskat få säger ja. Genom rörelse varierar man träningen. Ett exempel på mina rörelser kan vara att aldrig sätta ner foten på samma ställe i en övning.

Vad kan vi förvänta oss från din blogg?

jose-nunez

– Tankar och insikter och mycket instruktionsfilmer som visar förslag på olika rörelser.

Vad innebär träning och hälsa för dig?

– Jag vill snarare uttrycka mig med “välmående” än hälsa. Hälsa säger egentligen inte hur du mår: välmående däremot är att att du är nöjd med dig själv och din tillvaro. Träning är glädje för mig som leder till ökat välmående.

Vad är dina 3 favoritrörelser?

– Utfallssteg där man vrider kroppen, armhävningar där man sätter ned händer och fötter olika varje gång efter varje försök och draken; att tippa fram överkroppen och vrida den åt olika håll.

Slutligen, pest eller kolera: Inte få träna alls på en månad eller att inte få äta några godsaker alls på ett år?

– Haha! Då väljer jag nog bort godsakerna i såna fall.

Läs Joses blogg här!