En platt och stark mage är ett mål för många! Dock är det lätt att tröttna på att göra situps i sin träning – och det kan också vara svårt att komma åt vissa viktiga delar av magmuskulaturen. Här visar ToppHälsas träningsexpert Sandra Hiort tre magövningar som inte bara är roliga – utan som också ger resultat snabbt!


Magträning med boll


I den här övningen använder vi av oss en boll. Om du vill kan du göra övningen i ett lite högre tempo och där med få upp ett flås samtidigt!

Sneda maglyft med hantel


Stå stödigt, lite bredare än höftbrett och med stolt hållning. Välj en hantel eller en annan tyngd som du har hemma (exempelvis en flaska med vatten 😉) Anpassa tyngden som du vill ha den!

Russian twist


I den här magövningen kan vi använda en boll (eller något annat som vi har hemma!) Lyft benen från marken. Ryggen ska vara rak, och sänk axlarna. Jobba från sida till sida.

 

Ps. Fler magövningar:

Fler träningsfilmer:

Axlar – 3 effektiva träningsövningar mot stela axlar 

Rygg – 5 enkla övningar för en stark rygg 

Rumpa – 4 bästa övningarna för en välformad rumpa (ja, du kommer märka effekt!)

Psst! Träna både mage och resten av kroppen på någon av ToppHälsas träningsresor!

TRÄNINGSRESA TILL PALMA

När: 8-15 sept
Pris: 15 495 kr (14 695 kr för ToppHälsas prenumeranter)
Vad ingår: Flyg t/r, mat på flyget, transfer, del i dubbelrum, halvpension, ToppHälsas aktiviteter.

YOGA RETREAT PÅ SHANTI SOM, MARBELLA

När: 13-16 samt 16-19 okt
Pris: 7 200 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, frukost, snacks och middag alla dagar, alla schemalagda yoga-klasser, föreläsningar, workshops och hike.

TRÄNINGSHELG: THAIBOXNING, YOGA & SPA PÅ SKEPPARHOLMEN

När: 13-14 okt
Pris: 3 995 kr
Vad ingår: Thaiboxning, dynamisk flow yoga, pilates, samt övriga pass på schemat. Exklusiv tillgång till spa och gym. Del i dubbelrum, alla måltider, aktiviteter. Dessutom en föreläsning med thaiboxaren Rickard Nordstrand