Det börjar dofta vår i luften och dessutom är vårens parfymer här. Här är nio favoritdofter att njuta av!

Vårens parfym nr 1: Magnifik magnolia

Parfym Bvlguri magnolia

Den vackra magnoliablomman har fascinerat människan i årtusenden. Legenden säger att den som vilar under ett blommande magnoliaträd kommer att förtrollas av dess förföriska doft. Bvlgaris nyhet  är varm, mjuk och lite mystisk. Förutom magnolia innehåller den apelsinblomma, jasmin och vanilj från Tahiti.

Splendida Magnolia Sensuel, Bvlgari, EdP, 50 ml, 935 kr.

Vårens parfym nr 2: Romantiska rosor

Boucherons nya parfym öppnar med svart vinbär och mandarin, hjärttonen är ros absolute (rosenolja), jasmin och persikoblomma. I basen finns patchouli och mysk. En doft som känns lyxig, klassisk och kvinnlig.

Quatre en rose, Boucheron, EdP, 50 ml, 675 kr.

Vårens parfym nr 3: Ljuvlig lilja

Parfym clean

Gillar du lätta, fräscha dofter kan det här bli din nya favorit. Den ger en känsla av att svepas in i nytvättade lakan. I hjärtnoten finns sefyrlilja, orkidé och ljusa träslag, i basen finns mysk och amber.

Fresh Linens, Clean, EdP, 60 ml, 730 kr.

Vårens parfym nr 4: Fräsch frangipani

Parfym jimmy-choo_blossom
I en diamantliknande flaska finns Jimmy Choos special edition-doft: sensuell med tropisk frangipani- blomma, exotiska frukter och sandelträ. Perfekt när du vill känna dig speciell.

Blossom, Jimmy Choo, EdP, 40 ml, 425 kr.

Vårens parfym nr 5: Vackra violer

En härligt somrig doft. Toppnot med hallon, i hjärtnoten finns violer och rosor, i basen svarta vinbär. Och flaskan är ju vacker som ett smycke!

Daisy Twinkle Eau So Fresh, Marc Jacobs, EdT, 75 ml, 760 kr.

Vårens parfym nr 6: Jättefin jasmin

Parfym Elie Saab

Elie Saab In White kombinerar det klassiska med det moderna, det oskuldsfulla med det sensuella. Här finns jasmin, apelsinblomma och toner av röda bär. Vit amber och patchouli förstärks av vit mysk. En perfekt doft för sommarfesten – eller på ett bröllop. Kanske ditt eget?

Le Parfum In White, Elie Saab, EdP, 50 ml, 875 kr.

Vårens parfym nr 7: Ah! Apelsinblomma

Parfym van-cleef

Citrus från Italien blandas med peppar och gröna dofter. I basen finns apelsinblomma. Resultatet är en underbar doft som för tankarna till soliga semesterdagar vid Medelhavet.

Van Cleef & Arpels Néroli Amara, EdP, 75 ml, 1 395 kr.

Vårens parfym nr 8: Magisk mandelblom

Parfym kenzo

En fruktigt och blommig doft med päron, pion, mandelblom och iris. Kenzos nya doft sägs ge ”Energi och glädje för den busiga kvinnan” och vi håller med.

Kenzo World, EdT, 50 ml, 740 kr.

Vårens parfym nr 9: Power-pion

Parfym Stella McCartney

Designern Stella McCartney älskar pioner. En av hennes första parfymer innehöll pion och nu kommer en ny version av den doften. I Stella Peony blandas fräscha peppriga blomnoter med sensuell ambra. Toppnoter av mandarin, fresia och lotusblomma följs av rosa pion. Basen är ambra och patchouli.

Stella Peony, Stella McCartney, EdT, 30 ml, 540 kr.

Doftnoter, vad är det?

En parfym komponeras i tre nivåer, med tre olika noter.

Toppnoten är den första du känner när du sprejar. Toppnoten är uppbyggd av lätta friska dofter som citrus och frukt.

Hjärtnoten kan vi känna efter cirka tio minuter. Den är hjärtat i doften och står för dess karaktär. Hjärtnoten kan kännas på huden i upp till två timmar.

Basnoten känns efter cirka en timme. Den är inte lika intensiv, men det är från basnoter som parfymskaparna börjar komponera sina produkter. Basen består ofta av ingredienser som mysk, vanilj, kryddiga och träiga dofter. Doften stannar kvar på huden i flera timmar.

Psst! Passa på att köpa parfym till tax free-priser samtidigt som du tankar massor med ny inspiration och kommer in i riktigt bra träningsvanor. Följ med på någon av ToppHälsas träningsresor!

TRÄNINGSRESA TILL PALMA

När: 8-15 sept
Pris: 15 495 kr (14 695 kr för ToppHälsas prenumeranter)
Vad ingår: Flyg t/r, mat på flyget, transfer, del i dubbelrum, halvpension, ToppHälsas aktiviteter.

NYHET – CHALLENGE WEEKEND PÅ SKEPPARHOLMEN

När: 13-14 okt
Pris: 3 995 kr
Vad ingår: Del i dubbelrum, alla måltider, aktiviteter och träningspass på schemat.