Springer du i skogen eller är det asfalt som gäller för dig?  Vi har valt nio snygga, sköna skor för alla löpare.

Allround-skorna

Vill du ha en sko som passar både inne och ute, som du kan använda året om? Då är det här skon för dig. Komplettera med dubbar om du ska springa på isig asfalt i vinter.

Asics Kayano
Kostar: 2 000 kr.
Passar dig som: Är motionär och behöver en uppbyggd sko för pronation, alltså att foten faller lite utåt eller inåt när du springer. Har extra reflexer som gör att du syns bra.

Adidas Supernova glide
Kostar: 1 300 kr.
Passar dig som: Vill ha en allroundsko med neutralt uppbyggd sula.

Pearl Izumi Road
Kostar: 1 500 kr.
Passar dig som: Vill ha en lätt sko som fungerar på löpband och vägar. Skon har lägre drop än vanliga löpskor och följer foten bra under steget.

Teknik/Intervall-skor:

Lite lättare och smidigare skor vilket är skönt när du vill jobba med tempo i Intervaller. Bra skor för dig som vill ta din löpning till nästa nivå.

Saucony Virrata
Kostar: 1 000 kr.
Passar dig som: Vill ha en sko som gör teknik- och intervallträningen roligare. Gör stor skillnad för den drivna löparen som vill utvecklas.

Reebok One
Kostar: 1 100 kr.
Passar dig som: Söker en lätt sko. Bra vid löpbandsträning. Skon är uppbyggd för att följa fotens rörelse genom hela steget från isättning till frånskjut.

Nike Free 5.0
Kostar: 1 100 kr.
Passar dig som: Vill ha en snygg, skön och smidig sko som funkar både för kortare stunder på löpbandet och i gymmet.

Terräng-skor:

Bästa skon för dig som vill springa i skog och mark. Terrängskor har kraftig sula som ger bra grepp. Skorna är ofta vattenresistenta – perfekt för dig som springer i alla väder!

Icebug DTS
Kostar: 1 700 kr.
Passar dig som: Vill ha en lika kul löpupp-levelse på vintern som på sommaren. En superskön terrängsko som tål både väta och halka, har karbidståldubbar som ger järngrepp.

Salomon Speedcross 3
Kostar: 1 300 kr.

Passar dig som: Tycker om att springa i terräng och vill ha en rejäl sko som fungerar året runt.

Pearl Izumi Trail
Kostar: 1 500 kr.
Passar dig som: Är en driven löpare med bra teknik.

 

Psst.. Kanske är du mer sugen på ett par snygga sommarskor? 😉 Vår systersajt Damernas Värld har listat de snyggaste nyheterna här, och även Veckorevyn.com har plockat ut säsongens favoriter här.