ToppHälsa har testat nio stycken pulsklockor. Tre för nybörjan, tre för multisportaren och tre för proffset. Vilken pulsklocka passar dig?

Pulsklockor för nybörjaren

Polar FT7

Vår testperson om pulsklockan: Min favorit, den är enkel att ställa in och kan visa % av maxpuls under passet, en funktion jag verkligen gillar. Precis lagom med funktioner för mig som ska komma igång. Skulle dock vilja kunna se tid samtidigt som pulsen.
Betyg: t t t t
Kostar: 1 195 kr.

 

Suunto M2

Vår testperson om pulsklockan: Lätt att ställa in och tydliga siffror att läsa av under passet. En brist är att du inte kan se procent av maxpuls. Snygg klocka som är toppen för den som vill komma igång snabbt.
Betyg: t t t t  
Kostar: 1 000 kr. (Går att köpa här!)

 

 

 

 

Garmin forerunner 110W

Vår testperson om pulsklockan: Bra klocka med GPS, men känns lite avancerad. Lite knepig att ställa in och för mycket info under passet, därmed lite svåravläst. Lite för stor för att vara snygg.
Betyg: t t t
Kostar: 2 395 kr.

 

 

 

Pulsklockor för multisportaren

Polar RCX5 – ToppHälsa gillar!

Vår testperson om pulsklockan: Lätt att förstå. En triathlonklocka med fokus på springa, cykla och simma. Lätt att växla mellan träningssätten. Visar tydligt puls och snittpuls, tiden du tränat och snitt-tid. Allt på en skärm. Smidigt. Den enda av klockorna som du kan mäta simpuls med.
Betyg: t t t t t   
Kostar: 3 000 kr
(Går att köpa här!)

 

Sigma PC25.10

Vår testperson om pulsklockan: Kommer med en smidig hållare som du sätter på cykelstyret. Det är lite svårt att se siffrorna i displayen ibland. Du måste läsa bruksanvisningen för att komma igång med den. Klockan visar puls, procent av maxpuls och hur länge du tränat. Visar pulszoner som hjälper dig hålla rätt fart. Klockan är snygg med bra passform. Prisvärd.
Betyg: t t t 
Kostar: 895 kr.

 

 

 

Garmin forerunner 610

Vår testperson om pulsklockan: Avancerad klocka för tekniktokiga. Touchscreen, du sveper med fingret över skärmen för att bläddra mellan puls och tid. Du kan tävla mot en låtsaspartner i klockan. Inbyggd GPS. Går att använda kortare stunder i vatten om man torkar den ordentligt efteråt. Vattentålig alltså, inte vattentät.
Betyg: t t t  
Kostar: Från 3 295 kr.

 

 

 

 

 

Pulsklockor för proffset

 

Garmin Forerunner 210 – ToppHälsa gillar!

Vår testperson om pulsklockan: En sportklocka med GPS och en enkel och lättöverskådlig display, stora siffror som är lätta att se när man springer. Det är enkelt att ställa in önskad intervallträning före passet. Vår testperson lyckades inte hitta något läge där man kan se puls och tid samtidigt.
Betyg: t t t t
Kostar: 2 495 kr.

Polar RS 300 X

Vår testperson om pulsklockan: Snygg färgklick som har bra funktioner för både intervaller och distanspass. Går att ställa in så att både tid och puls syns samtidigt, och kan dessutom ange % av maxpuls istället för själva pulsslagen. Ologisk och onödigt krånglig att ställa in, men bra när man väl är igång.
Betyg: t t t
Kostar: Från 1 495 kr.


Suunto M4

Vår testperson om pulsklockan: En bra klocka för dig som älskar att träna, men inte gillar teknik. Den är enkel att ställa in och kan räkna ut hur du bör träna de följande sju dagarna. Dock – när den funktionen väl är inställd är det svårt att förstå hur man lägger in sitt eget träningsupplägg.
Betyg: t t t
Kostar: 1 400 kr.