I Pamela Anderssons senaste krönika berättar hon om team-building deluxe – oavsett om det är med grannen, vänninan eller sambon.

”Ge mig sex veckor av ditt liv och jag ska förändra det”.

Precis så sa han.

Jag hade inte ens börjat jobba
på ToppHälsa när den före detta förbundskaptenen för det svenska längdskidlandslaget ringde upp mig och erbjöd sina tjänster.

Och han höll vad han lovade.

På sex veckor ökade jag mitt syreupptag med 30 %, jag gick från uselt tränad till toppform – och jag blev kär.

Jodå, Christer Skog är en man som står för sitt ord.

I dag är han min make, och han har förändrat mitt liv till det bättre. Till det mycket bättre.

Vi gör förstås det som alla andra som lever ihop gör: fixar vardagen med barn, mat, skjutsning till fritidsaktiviteter, myser framför teven och tar ett glas bubbel, men framför allt så tränar vi tillsammans. Christer tränar för att orka cykla över USA – och jag tränar för livet.

Vi kämpar, svettas och lyfter varandra.

Ska jag vara ärlig är det väl mest han som lyfter mig eftersom cellgifterna har slitit ner min kropp så att jag inte har så värst mycket kondition eller styrka kvar, men när jag faller igenom och inte orkar står han där som en urklippa och manar varligt på mig.

Vi är ett team, jag och Christer.

Vi gör varandra starkare och gladare. Vi peppar varandra, och under alla de timmar i veckan då vi cyklar eller går med stavar, i berg eller bara runt kvarteren där vi bor så svetsar vi ihop vårt lilla tvåmansteam med prat, skratt och stora doser kärlek.

Precis som författarinnan Camilla Läckberg och kampsportaren Simon Sköld (blogg).

På sidorna 24–31 berättar Sveriges hetaste kärlekspar (om man räknar alla rubriker om dem det senaste året) om sin kärlekslycka och hur de använder träningen i sin vardag. Det är en öppenhjärtig intervju och jag blir så glad när jag ser de härliga bilderna som vår fotograf Kristian Pohl har tagit. Camilla och Simon riktigt strålar av lycka! De känns så synkade, sina olikheter till trots, och bilderna när de tränar tillsammans är en riktig power-boost för både hjärta och sinne. (Missa inte att se deras bonusövning live på sidan 31 genom att ladda ner gratisappen Actable. Se hur du gör här intill).

Paret är bara ännu ett exempel på det jag tror på: Att träning blir så mycket roligare när man gör det tillsammans!

Och det behöver ju inte vara någon man är kär i.

Under påsken till exempel powerwalkade jag varje morgon med min ö-granne Anna och samtidigt som vi fick en daglig dos motion fick vi en bonustimme i vänskapsvård. För trots att vi bor grannar hinner vi så sällan ses, och det gjorde de här morgnarna
i spåret ännu viktigare.

Team-building deluxe kallar jag sånt.